Om meg

 

Velkommen til Barnas mat!

Jeg er Rose, 36 år. Jeg er klinisk ernæringsfysiolog på Oslo universitetssykehus, gift og mor til tre barn på 7, 4 og 2 år.

Jeg drømmer om at mine barn (og alle andre barn!) skal ha et godt og ukomplisert forhold til mat, at de skal elske deilig og sunn mat, og slik ha det beste utgangspunktet for å holde seg friske og ha det bra.

Men hindringene kommer, den éne etter den andre. Noen hindringer klarer jeg lett å utmanøvrere, noen overvinner jeg etter lang og innbitt kamp, noen hindringer prøver jeg å bekjempe før jeg gir etter for presset, og noen gir jeg opp på flekken.

Derfor er ikke mitt kosthold perfekt. Mine barn spiser heller ikke perfekt, av grunner jeg både kan stå for og som jeg skammer meg over.

 

 

Velkommen til Barnas mat – en ikke-dømmende side om suksesser og fiaskoer i kampen om bra mat til barna!

Jeg laget Barnas mat etter et 5 år langt ønske om (og noe flyktig arbeid med) en hjemmeside om mat til barna. Den opprinnelige idéen bar preg av høy kvalitet og store ambisjoner (vi snakker redde-verden-tendenser). I permisjonen med tredjemann ble hele prosjektet født på ny, i en variant som var adskillig mer spiselig og nedtonet, og det endelige resultatet dreide mer mot hvordan det velmente, enkle og faglig beste ofte blir uperfekt, annerledes, vanskelig og til tider komplett umulig.

Før var det viktig å være ambassadør for det riktige og optimale, nå er det viktig å forsvare at det kan være for vanskelig, til tross for 5-årig mastergrad i feltet. Ikke ulikt meg som mor, egentlig, som har gått fra å ville gjøre alt riktig, til å forsøke å ikke gjøre alt feil.

 

På Barnas mat finner du beskrivelser av mine mer og mindre vellykkede forsøk på å ernære min familie.

Her kan du lese om matopplevelser som er helt prima og helt pyton. Du finner oppskrifter, til tross for at jeg lager det meste på slump, hell og lykke. Jeg gir også en porsjon velmente faglige råd, som er viktige for barna, men til tider vanskelige for oss foreldre.

 

Takk for at du er innom!

 

 

Opphavsrett

All tekst på Barnas mat er skrevet av meg, og de fleste av bildene er tatt av meg. Resten av bildene er hentet fra gratis bildetjenester. Dersom du ønsker å bruke tekst eller bilder som er opphavsrettslig beskyttet, må du avtale dette med meg FØRST. Bruk kontaktskjemaet over.