Hjemmelaget is – her er noen tips!
Hjemmelaget is til unnsetning, når sommeren kommer og barna stiller det evige spørsmål: Kan vi få is??
Barn elsker is, og mine barn er ikke noe unntak. Is er derfor noe jeg forsøker å ha kontroll på, både når det gjelder hva jeg har tilgjengelig hjemme og hvor ofte jeg lar barna mine få det.
For når sommerdagene kommer, kommer også det evige spørsmålet:
Kan jeg få is?
Og spørsmålet kommer gjerne før middag. Gjerne rett før leggetid. Gjerne rett etter forrige is.
Så hva svarer vi?
Én av mine taktikker for å håndtere det konstante behovet for is, er ved å alltid ha hjemmelaget is i fryseren. På dager hvor jeg ikke vil at barna spiser is (eller mer is!), er det et godt kompromiss å tilby hjemmelaget is i stedet.
Og selv om barna mine helst vil ha en krone-is, tar de til takke med mine fargerike varianter! Og de erkjenner som oftest at det er godt!
Har du lyst til å lage hjemmelaget is?
Husk at jeg elsker alt som kan gjøres enkelt. Så hvis dette med hjemmelaget is høres komplisert ut, er mitt soleklare budskap dette:
GJØR DET ENKELT NÅR DU LAGER IS!
- Baser deg på ferske råvarer: frukt og bær!
- Bruk frukt og bær fra fryseren, fra hagen og fra butikken! (Obs! Vær oppmerksom på at frossen frukt fra utlandet kan trenge et oppkok før du serverer det til barna!)
Tips til hjemmelaget is
Her skal du få noen enkle forslag til blandinger du kan lage selv, og ha over i ispinne-former:
- Mos mango med en stavmikser og hell i ispinne-former. Legg oppi noen hele bringebær.
- Lag en smoothie med frukt og bær du har liggende, tilsett gjerne litt yoghurt eller juice. Hell over i ispinne-former.
- Få barna til å plukke markjordbær, blåbær eller villbringebær i sommer! Legg bærene i ispinne-formene og hell over fruktjuice.
Jeg håper det smaker!