My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Sunnere havrekjeks som er søte og sprø

Søte, sprø og sunnere havrekjeks er av den helt enkle sorten! Ikke noen skjulte ingredienser, og ingen overraskelser – bare søte og sprø havrekjeks, som gir nydelig duft på kjøkkenet, deilig smak av sødme OG ekstra mye fiber!

sunnere havrekjeks
Sunnere havrekjeks – søte, sprø og klare for servering!

Disse havrekjeksene har jeg laget sunnere, ved at de inneholder mindre sukker enn mange andre kjeks, og ekstra mye fiber. Likevel er disse havrekjeksene søte og sprø, og skikkelig gode! Totalen blir nydelige havrekjeks, som gir ekstra næringsstoffer og fiber, og som metter mer.

Havrekjeksene er derfor et adskillig bedre alternativ, enn kjeks som du kjøper i butikken. De danker kjøpekjeks rett ned i støvlene, rett og slett!

Oppskriften under er nok til å gi deg 20 store eller 30 litt mindre havrekjeks, og du trenger mindre enn én time for å få denne herligheten klar til servering!

Gled barn og voksne med sunnere havrekjeks, som både smaker og gjør godt!

Ingredienser:
  • 200 g store havregryn
  • 150 g fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
  • 1,5 ts bakepulver
  • 200 g margarin, olje eller smeltet smør
  • 100 g sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
    Slik gjør du:
    1. Bland sammen havregryn, mel og bakepulver i en stor bakebolle.
    2. I en annen mindre bakebolle: Bland sammen margarin/olje/smør, sukker, egg og vaniljeekstrakt.
    3. Hell den våte blandingen over i bakebollen med havregryn og mel. Bland godt sammen.
    4. Bruk 2 spiseskjeer til å forme kjeks, og fordel kjeksene utover et bakepapirkledt stekebrett. Du kan lage ca 20 store kjeks eller ca 30 litt mindre kjeks. Bruk 2 stekebrett, slik at det blir god plass til kjeksene. Trykk kjeksene litt flate med skjeen, før du setter brettet inn i stekeovnen.
    5. Stek havrekjeks på 180 grader i 15-18 minutter, til de er gyldne.
    6. Avkjøl kjeksene på rist.
    Oppbevaring

    Legg søte, sprø og sunnere havrekjeks i tett beholder, så holder de seg frem til de blir spist opp!

    sunnere havrekjeks