My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Gjærbakst,  Oppskrifter

Enkelt eltefritt grovbrød

Enkelt, eltefritt grovbrød er et kjempegodt hjemmelaget brød! Du rører deigen enkelt sammen, lar deigen heve, heller den over i en brødform, og steker brødet! Det er altså virkelig enkelt, og passer ekstra godt for deg som er litt som meg: Ingen fantastisk baker. Du blir ikke en gang klissete på fingrene av det!

Enkelt, eltefritt grovbrød
Enkelt, eltefritt grovbrød baker jeg hver eneste uke – minst én gang!

Lukten av ferskt brød i huset er uslåelig, og det ferske brødet gjør alltid måltidet ekstra spesielt. Og ofte trengs det ikke så mange pålegg til serveringen, for maten er god uansett.

Denne oppskriften på enkelt eltefritt grovbrød er fra min mamma, og barnas mormor. Hun er, i motsetning til meg, en champion innen bakst. Hun har utrettelig forsøkt å overtale meg til å lage dette brødet, og takket være hennes oppmuntring, gode ord og ikke minst ENKLE oppskrift, lot jeg meg overtale. Og nå klarer til og med JEG å bake hjemmelaget brød! Jeg er temmelig stolt!

enkelt eltefritt grovbrød
Velbekomme!

Og barna? De liker å være med på både brødbakingen og spisingen etterpå!

Her har du oppskriften!

Ingredienser:
 • 300 g hvetemel
 • 200 g grovt mel, f.eks. Fibra
 • 100 g havregryn
 • 1 ts tørrgjær
 • 100 g frø eller kjerner, f.eks. solsikkekjerner
 • 6 dl lunkent vann 
Slik gjør du:
 1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
 2. Ha i lunkent vann og bland sammen. Det skal bli en tykk grøt-lignende røre. Ha i litt ekstra vann hvis den blir så tykk at den er vanskelig å røre. 
 3. La deigen heve under lokk/kjøkkenhåndkle i 1-1,5 time.
 4. Ha deigen over i en brødform og la den heve under plast/kjøkkenhåndkle i 20 min. 
 5. Stek midt i ovnen på 200 g i 60 min. 
 6. Avkjøl på rist, eller ved å legge brødet opp ned på en fjøl. 

Skjær opp og nyt et nydelig måltid med hjemmebakt brød!

Enkelt, eltefritt grovbrød
Enkelt, eltefritt grovbrød – klar til smøring!

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *