My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Gjærbakst,  Oppskrifter

Eltefrie grove rundstykker, vær så god!

Eltefrie grove rundstykker, som er enkle å bake og som smaker nydelig! Disse passer perfekt for deg som elsker nybakte rundstykker, og som trenger en ukomplisert oppskrift!

eltefrie grove rundstykker

Nå har jeg prøvd og feilet gang på gang, og selv om rundstykkene jeg har bakt har smakt godt, har de enten vært for harde eller for flate. Men nå har jeg endelig kommet frem til en oppskrift på grove rundstykker som leverer – hver eneste gang!

God eller dårlig tid til heving?

Disse rundstykkene kan lages med både god og dårlig tid! Det eneste du trenger å gjøre, er å justere mengden tørrgjær du tilsetter, og temperaturen på vannet som du blander inn. Dette står forklart i oppskriften lenger ned på siden.

Velg mellom følgende alternativ:

  • Hev deigen i løpet av natten, slik at du kan bake rundstykker neste morgen.
  • Hev deigen på kort tid, slik at du kun bruker 1 time til hevingen.
  • Hev deigen med bedre tid, f.eks. 1,5-2 timer, eller til deigen har fått dobbelt størrelse.
eltefrie grove rundstykker

Her er oppskriften på eltefrie grove rundstykker!

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • 200 g fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
  • 100 g havregryn
  • Velg riktig mengde tørrgjær: 1,5 ts hvis du har god tid til heving (1,5-2 timer), og 2 ts hvis du vil ha kortere hevetid (1 time). Bruk 1 ts tørrgjær hvis du vil heve deigen i løpet av natten.
  • 0,5 ts salt
  • ca 4,5 dl lunkent vann. Bruk kaldt vann hvis du vil heve deigen i løpet av natten.
  • 1 ss olje, f.eks. oliven-, solsikke- eller rapsolje

Slik gjør du:

1. Bland sammen de tørre ingrediensene.

2. Tilsett olje og vann – kaldt vann hvis du skal heve over natten, og lunkent vann hvis du skal ha kortere hevetid. Bland sammen. Deigen skal bli fast, men lett å røre – som en tykk grøt.

3. Dekk bakebollen og la deigen heve i 1 time, hvis du ønsker kort hevetid, og har brukt 2 ts tørrgjær. Hvis du har bedre tid, og kun har brukt 1,5 ts tørrgjær, lar du deigen heve lenger, f.eks. 1,5-2 timer eller til den har fått dobbel størrelse. Hvis du hever deigen i løpet av natten, lar du deigen heve i de timene som passer deg.

Her har deigen hevet i 1 time (- jeg har brukt 2 ts tørrgjær)

4. Bruk en spiseskje, og lag 16 eller færre rundstykker, som du legger på et bakepapirkledt stekebrett. Dypp spiseskjeen i vann mellom hvert rundstykke, slik at rundstykkene sklir lett av skjeen og over på bakepapiret.

5. Stek rundstykkene i 10-12 min på 225 grader. Hvis du har laget færre enn 16 rundstykker, som dermed er større, trenger de noen minutters lengre steketid (12-14 min).

6. Avkjøl rundstykkene på rist. 

eltefrie grove rundstykker
Eltefrie grove rundstykker, er de ikke nydelige??

Server!

Prøv også: Eltefrie rundstykker med gulrot og chia!

Prøv også nydelige Eltefrie rundstykker med gulrot og chia!

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *