My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Nyttig

Mine mest populære innlegg om barn og mat i 2021

Nå har vi lagt 2021 bak oss, og i den anledning har jeg oppsummert året på Barnas Mat. Hva har mine lesere vært mest interesserte i? Her er mine mest populære innlegg om barn og mat i 2021!

mine mest populære innlegg

I dette innlegget oppsummerer jeg mine mest populære innlegg om barn og mat. Disse innleggene er de som jeg pleier å kategorisere som “Nyttig”, fordi jeg her prøver å komme med nyttig informasjon fra meg – både som klinisk ernæringsfysiolog og trebarnsmor.

Kanskje noe av dette er nyttig for deg også?

Og kanskje du har lyst til å sjekke de mest populære oppskriftene i 2021 også? De har jeg oppsummert her: Mine mest populære oppskrifter i 2021

Her kommer mine mest populære innlegg om barn og mat i 2021!

Barn som spiser for lite
barn spiser lite (pexels)
mine mest populære innlegg

Det mest populære innlegget mitt i 2021 handler om småspiste barn, og innlegget heter: Dette er mat du bør gi til barn som spiser for lite. Et annet innlegg om samme tema, nemlig Gode råd når barn spiser for lite var også på Topp 10-listen for fjoråret.

Småspiste barn er et populært tema, og det angår de fleste av oss foreldre på ett eller annet tidspunkt. Vet du hvorfor? Fordi nesten alle barn i perioder spiser lite! Det henger sammen med vekst, og er helt normalt. Men når småspisthet blir et problem, er det viktig at man håndterer dette på en fornuftig måte.

Sjekk ut innleggene som er linket til over, hvis du trenger tips til hva du skal gjøre med småspiste barn!

Matpakker til barna
mine mest populære innlegg

Det nest mest populære temaet i 2021, var matpakker. Matpakker er for noen en så stor del av hverdagslivet, at man gjerne søker gode råd og lure triks for å gjøre jobben litt enklere. 2021 har nok også vært et år hvor mange har smurt ekstra mange matpakker, siden det i korona-pandemien var mindre servering på skolene og i barnehagene.

Selv har jeg smurt (og smurt og smurt) matpakker, og ofte kjent på mangel på kreativitet og motivasjon. Men den gode nyheten er at barn ofte liker det enkelt. I innlegget som er nest mest lest på Barnas Mat i 2021, får du et knippe tips som er gjennomførbare – jeg lover! Her er innlegget: Slik lager du matpakker til barna (uten å miste forstanden)

Og hvis du vil ha mer konkrete innspill til HVA du skal ha oppi matboksen, og HVORDAN du skal sette den sammen, for å sikre at matpakken gir barna energi, sunnhet og metthet som varer, bør du sjekke ut min populære Matpakkeguide her!

Porsjonsstørrelse
mine mest populære innlegg

Et annet populært innlegg fra i fjor, har handlet om porsjonsstørrelse. For hva er for lite og hva er for mye mat for mitt barn?

Les mer her: Porsjonsstørrelse: Hvor mye mat skal barn ha?

Slik forstår du ditt barns vekstkurve
mine mest populære innlegg
Minstemann og vekstkurven hans

Vekt og vekstkurver er noe vi som foreldre forholder oss til helt fra barnet er nyfødt, og i mange år fremover. Dette har også vært blant mine mest populære innlegg på Barnas Mat. Det store spørsmålet er alltid: Vokser barnet mitt slik det skal? 

Men hva forteller egentlig vekstkurven? Og hvordan skal man tolke den? Dette gir jeg deg forklaringer på i innlegget: Slik forstår du ditt barns vekstkurve

Kresne barn
mine mest populære innlegg
Kan de ikke bare S-P-I-S-E?

Kresne barn har vært et veldig aktuelt tema i 2021, og det vil det kanskje være i 2022 også? Jeg har vært intervjuet i media flere ganger angående dette, blant annet i A-magasinets podkast Foreldrekoden. Mine lesere har også klikket seg inn på disse innleggene mange nok ganger til å gjøre dette temaet til ett av de mest populære på Barnas Mat.

Jeg har flere innlegg om kresne barn på Barnas Mat, men det mest populære i 2021 var dette: Mine beste tips for å takle kresne barn 

Fast føde til barnet
mine mest populære innlegg

I 2021 var det mange som klikket seg inn for å lese om overgangen til fast føde for babyen. I det aktuelle innlegget informerer jeg om hvordan du kan legge til flere måltider fast føde, hvordan du kan tolke babyens signaler på sult og metthet, og jeg gir også nyttige tips.

Sjekk ut innlegget her: Når barnet spiser flere måltider fast føde

Hvis du vil lese om perioden før overgangen til fast føde, er dette innlegget også mye lest: Når babyen skal starte med fast føde

Sunnere kaker og kos? Ja takk!
barn spiser lite
mine mest populære innlegg

Jeg er ikke motstander av kaker og kos som er fullstappet av sukker og fett, for det er plass til alt i et balansert kosthold. Det er klart at vi skal kose oss med skikkelig søte saker i blant!

MEN: Det er ingenting i veien for å være kreativ og sunn når det gjelder søtsaker, og det har mine lesere også vært interesserte i! Derfor er dette innlegget om kaker og kos med sunn vri, vært populært i 2021:

Jeg har, som jeg skrev innledningsvis, et eget innlegg for mine Topp 10 mest populære oppskrifter i 2021 også, og på denne listen ligger det et innlegg om nettopp kaker og kos med sunn vri. Sjekk ut det også!

Slik velger du sunt pålegg
mine mest populære innlegg

Jeg har et innlegg om hvordan du velger sunt pålegg, som har vært veldig populært i 2021. Kan det ha noe med pandemien å gjøre, at vi har spist mer mat hjemme i tillegg til at vi har smurt mer matpakker?

Her er det i hvert fall: Slik velger du sunt pålegg

Banan og forstoppelse
banan forstoppelse barn
mine mest populære innlegg

Et populært innlegg i 2021 var også et innlegg jeg har skrevet om banan og forstoppelse. I innlegget gir jeg klarhet i hvordan bananen, og dens modenhet, kan påvirke fordøyelsen.

Her er innlegget: Banan og forstoppelse hos barn

7 middager barna liker
mine mest populære innlegg

Til slutt vil jeg legge til det absolutt mest populære innlegget i 2021 (som årene før!), nemlig: 7 middager barna liker. Siden innlegget sklir litt over i oppskrifts-kategorien, har jeg ikke satt det øverst i denne Topp 10-listen du akkurat har vært igjennom.

7 middager barna liker er først og fremst et innlegg som gir tips til populære middager til barna. Middagene passer for alle, både småspiste barn, kresne barn og alle andre, fordi det går an å plukke til seg de bitene man liker. Noen oppskrifter får du selvsagt også!

Dett var dett!

Takk for følget i 2021, bli med meg i 2022 også!

Følg meg gjerne på Instagram eller Facebook!