My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Oppskrifter

Amerikanske pannekaker som metter

Amerikanske pannekaker er så godt, og ikke minst populært – både for barn og voksne! Siden amerikanske pannekaker gjerne serveres som et hovedmåltid – frokost, lunsj eller kveldsmat – synes jeg det er lurt å lage dem med en sunn vri. Slik vil de mette mer og gi enda flere sunne næringsstoffer, samtidig som de gir mye god smak og kos! Sjekk derfor ut min variant av disse!

amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker som metter, gir barna gode næringsstoffer i tillegg til gode smaker! Server med frukt og bær også, så blir det enda bedre! Og er du som oss, kan vi anbefale litt lønnesirup og syltetøy også, for at det skal bli skikkelig godt.

Oppskriften på disse amerikanske pannekakene er med utgangspunkt i denne oppskriften fra Matprat. Jeg har laget mine amerikanske pannekaker grovere for at de skal mette mer, og jeg har valgt å bruke vegetabilsk olje. Jeg har også tilpasset mengdene og fremgangsmåten litt.

Her er Barnas Mat sin oppskrift på amerikanske pannekaker som metter!

Ingredienser:
  • 3 dl fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
  • 3 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 egg
  • 5,5 dl melk
  • 100 g raps- eller solsikkeolje
Slik gjør du:
  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle: mel, bakepulver, salt, sukker og vaniljesukker.
  2. Tilsett egg, olje og omtrent halvparten av melken. Rør godt sammen, til du får en klumpefri røre.
  3. Tilsett resten av melken, og bland godt.
  4. La røren hvile i ca 15 minutter før du begynner å steke.
  5. Stek pannekaker på middels sterk varme. Hver pannekake lages på ca 0,5 dl pannekakerøre. Snu pannekakene i stekepannen, slik at de blir gyldne på begge sider.
amerikanske pannekaker

Server med frukt, bær, syltetøy, lønnesirup, ost eller det dere måtte ønske!

Velbekomme!

Ps! Blir det pannekaker til overs, passer de perfekt som en godbit i matpakken!