My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Nyttig

Hvordan kan vi unngå å spise for usunt i ferien?

Dette spørsmålet fikk jeg på kontoret, av pappaen til et barn jeg følger opp. Han hadde friskt i minne at det hadde blitt litt vel mye usunn mat i både vinterferien og påskeferien. Så hva nå når sommerferien står foran oss? Hva kan han gjøre for å unngå at familien kommer til å spise for usunt i ferien?

spise usunt i ferien
Når isen og capsen matcher, er lykken komplett.

Akkurat denne pappaen, hadde et barn med høy vekt, og det var et ekstra viktig poeng bak at det ikke måtte bli for mye av det usunne. Men rådene jeg ga han, vil passe for de aller fleste. Og jeg følger dem selv også.

Derfor tenkte jeg å dele dem her!

Her er rådene jeg ga, for å unngå å spise for mye usunt i ferien:

Først og fremst må vi huske at vi har ferie, og da er det viktig at vi bruker ferien til å spise is, grille, dra på piknik, drikke slush, osv.

Men ikke ta ferie fra de gode vanene!

Med gode vaner i bunnen, er det plass til kos også!

Fokuser på følgende:
  • Ha et høyt inntak av frukt, grønnsaker og bær: Server det til måltider, og mellom måltider – mange ganger om dagen!

Bruk sesongens godbiter, for akkurat nå, er det ekstra mye i butikkene, i hagene og på åkrene, som smaker himmelsk! Jeg nevner i fleng: vannmelon, norske jordbær, bringebær, moreller, agurker, osv.

  • Bruk grovt brød / knekkebrød / grove kornprodukter hver dag: Slik sørger du for sunne og mettende måltider i løpet av dagen!

Server grove kornprodukter til frokost, lunsj og kveldsmat, og varier gjerne med ekstra gode varianter, som f.eks. ferske rundstykker, hjemmelaget brød, en ny type knekkebrød eller havregrøt med selvplukkede blåbær. Slik får du schwung over et ellers enkelt måltid!

  • Planlegg hovedmåltidene, f.eks. frokost, lunsj og middag: Da unngår du å ty til raske og mindre gode løsninger når barna (og de voksne!) er sultne og sure, og vil ha noe godt NÅ…!

Når du har en plan for hovedmåltidene, er dagene for øvrig fleksible, og du trenger ikke bruke tid på å tenke på mat midt oppi den hyggelige aktiviteten. For jeg kan love deg: Du finner ikke det perfekte spisestedet som dekker alle behov, når dere plutselig står der og er sultne!

Og ikke glem!

Nyt sommerdagene, isen, grillmaten, vannmelonen, jordbærene og alt det andre som hører sommeren til!

Og da mener jeg NYT! NYT de gode bitene, ikke bare spis dem! NYT smakene, og NYT de gode følelsene de gir!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *