My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Middag,  Oppskrifter

Enkel curry med kylling og (skjulte) grønnsaker

Mitt mellomste barn har fått smaken på indisk curry med kylling, og jeg er overlykkelig! Endelig kommer det eksotiske dufter fra kjøkkenet, og det er ikke bare vi over 30 som nyter maten!

curry med kylling

Denne retten er enkel å lage, du kan skjule grønnsaker i sausen, og den smaker mildt nok for mange barn og sterkt nok for oss voksne. I tillegg er det enkelt å gjøre middagen gjennomførbar også for oss som har kresne barn. Sjekk tips om akkurat dette under oppskriften!

Skjulte og synlige grønnsaker

Velg hvordan du vil bruke grønnsakene i denne retten. Jeg kan anbefale å gjøre deler av dem skjult, ved å finhakke dem i en kjøkkenmaskin, før du rører dem inn i sausen. Resten av grønnsakene kan du skjære opp i biter, gjerne store nok til at det er enkelt å plukke dem ut, for dem som trenger det. Sett også frem noen av grønnsakene som rå varianter på bordet, så blir det litt fingermat også!

På denne måten får barna grønnsaker på flere måter, og det blir noe for en hver smak!

Her kommer oppskriften:

Ingredienser:
 • 2 gulrøtter*
 • 1 løk*
 • 250-300 g oppkuttede grønnsaker, f.eks. 1 paprika* og 1 pose sukkererter
 • 1 ss olje til steking
 • 300 g strimlet kyllingfilet
 • 2 ss mild curry paste (karri-pasta)
 • 400 ml kokosmelk
 • 1-2 ss asiatisk fiskesaus
 • ris
 • koriander og mango til servering (kan sløyfes)

* Ta gjerne halvparten av noen av grønnsakene, f.eks. 1 gulrot, en halv løk og en halv paprika, og finhakk det ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Dette kan du tilsette sausen som skjulte grønnsaker! Resten av grønnsakene tilsettes som biter i sausen. Særlig gulrot er fint å tilsette i revet/finhakket form, for det gir sausen en mild og rundere smak!

Slik gjør du:
 1. Skjær grønnsakene opp i biter (som er store nok til at de kan plukkes ut, for dem som trenger det): gulrøtter i staver, løk i båter, etc. Finhakk deler av grønnsakene ved hjelp av en kjøkkenmaskin, hvis du ønsker at det skal være skjulte grønnsaker i sausen. I følge oppskriften over, kan du f.eks. finhakke 1 gulrot, en halv løk og en halv paprika.
 2. Kok ris etter anvisning på pakken.
 3. Varm opp oljen i en kjele. Tilsett løken som er skåret i båter, og stek til den blir myk og blank.
 4. Tilsett mild curry paste og stek litt til.
 5. Tilsett kokosmelk og revne grønnsaker. La det koke opp.
 6. Tilsett strimlet kyllingfilet og oppkuttede grønnsaker. La det koke i 3-4 minutter.
 7. Rør inn asiatisk fiskesaus.
 8. Server med kokt ris og fersk koriander.
curry med kylling
Slik serverer du curry med kylling til kresne barn:

Jeg anbefaler alltid å lage én -1- middag, og altså ikke lage en ekstra middag til kresne barn. Når du serverer en annerledes rett, slik som denne retten vil være for mange, er det lurt å gjøre det på en skånsom måte for de mest skeptiske barna.

Husk at barna har veldig godt av å få mat som de ikke vil ha, nettopp fordi de må lære seg at livet ikke består av favoritt-mat hver dag. Men hvis denne maten de egentlig ikke vil ha, serveres på en hyggelig og tilpasset måte, er dette et stort skritt på veien for det kresne barnet.

Ikke press barnet til å smake eller spise, men sørg for at det er NOE på bordet som oppleves trygt for barnet. Under måltidet har dermed barnet noe å spise, og kan dele retten med dere andre, selv om det ikke våger seg på den nye smaken akkurat i dag.

Prøv dette:

Hvis du har barn til bords som ikke kommer til å kaste seg over curryen, har jeg følgende forslag til hva du også kan ha på bordet:

 • Oppskåret mango
 • Ferske grønnsaksbiter som barna liker, f.eks. gulrot eller agurk
 • Usaltede nøtter
 • Nan-brød
 • Oppskåret frukt som barna liker, selv om du kanskje ikke synes det passer inn, f.eks. eple, pære eller kiwi.

Hvis barnet ender opp med å bare spise ris og mango, er det HELT GREIT.

curry med kylling
Ris, mango og sukkererter til én av mine små skeptikere!

For et kresent barn, er det kjempeviktig å se at andre mennesker liker mat som de selv ikke tør å smake på. Hvis det samtidig er noen trygge matvarer på bordet, som f.eks. ris og mango, er barnet likevel med i måltidet og hyggen rundt bordet.

Det er viktig at alle skal få velge middag, og at barna ikke kan få sine favoritter hver dag. I dag var det indisk hos oss, som var perfekt for 3 av oss i familien. De andre to spiste ris og mango.

Og det er hva jeg kaller En Vellykket Middag!

(Til kvelds tok de to som ikke våget seg på curry med kylling, en raus porsjon havregrøt.)

Vil du lese mer om kresne barn?

Jeg har flere aktuelle innlegg til deg:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *