My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Havrecookies med sjokolade

Havrecookies med sjokolade til unnsetning! De er søte, sprø og fantastisk gode! De er også litt grovere, og med litt mindre sukker enn de fleste originale oppskriftene, og da blir de bare enda bedre, spør du meg!

havrecookies sjokolade

Denne oppskriften er basert på min favoritt, nemlig Havrecookies med rosiner og tranebær. De to oppskriftene er like – forskjellen er bare at det er rosiner og tranebær i den andre, mens det er sjokolade i denne. Det er kun en liten forskjell der altså, men den utgjør en temmelig stor forskjell for de (les: min datter) som ikke liker rosiner.

Du kan dermed lage havrecookies med rosiner og tranebær i stedet for sjokolade, hvis det frister mer. Da bare bytter du ut mengden sjokolade med rosiner og grovhakkede tranebær. 

Ingredienser: 
  • 100 g hvetemel
  • 100 g fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
  • 200 g havregryn
  • 100 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 150 g grovhakket, mørk sjokolade
  • 140 g flytende margarin eller smeltet smør
  • 1-2 ss sirup (ta 1 ss hvis du vil senke mengden sukker)
  • 0,5 dl vann
Slik gjør du: 
  1. Grovhakk sjokoladen. 
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle: mel, havregryn, sukker og bakepulver. 
  3. Bland inn flytende margarin / smeltet smør. Bruk hendene hvis du vil. Bland sammen til du har fått en smuldrete, jevn blanding. 
  4. Ha i sjokolade, sirup og vann. Bland sammen. 
  5. Form deigen til en lang pølse, og legg den i kjøleskapet til avkjøling, i minst 30 minutter. 
  6. Skjær den avkjølte deig-pølsen opp til 20 stk cookies. Deigen går nok litt i oppløsning når du skjærer den opp, så bruk hendene til å forme runde cookies. 
  7. Legg havrecookies på et bakepapir-kledt stekebrett, og stek midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne.
  8. Bruk en stekespade og legg dem på en rist for avkjøling. 
havrecookies sjokolade

Kos dere med deilige havrekjeks med sjokolade!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *