Havrecookies med rosiner og tranebær
Denne oppskriften på havrecookies med rosiner og tranebær gir deg søte, sprø cookies som smaker fantastisk – akkurat slik de er hvis du kjøper dem på kafé. Jeg har laget dem litt grovere, og med litt mindre sukker enn de fleste originale oppskriftene, men de er fortsatt helt guddommelig gode.
Havrecookies med rosiner og tranebær er noe av det mest vellykkede jeg har laget på mitt kjøkken. (I all beskjedenhet…) Jeg har så mange gode følelser knyttet til skikkelig gode havrecookies, og det at jeg har klart å finne den gode smaken, OG den gode følelsen på mitt eget kjøkken, det er rett og slett utrolig. Når jeg i tillegg har klart det med å bruke mer grovt mel og mindre sukker, er det intet mindre enn en suksess!
Havrecookies med rosiner og tranebær kan lages som sjokoladecookies, hvis det frister mer. Da bare bytter du ut mengden rosiner og tranebær med grovhakket mørk sjokolade.
Ingredienser:
- 100 g hvetemel
- 100 g fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
- 200 g havregryn
- 100 g sukker
- 2 ts bakepulver
- 150 g rosiner og tranebær, gjerne halvparten av hver
- 140 g flytende margarin eller smeltet smør
- 1-2 ss sirup (ta 1 ss hvis du vil senke mengden sukker)
- 0,5 dl vann
Slik gjør du:
- Grovhakk tranebærene.
- Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle: mel, havregryn, sukker og bakepulver.
- Bland inn flytende margarin / smeltet smør. Bruk hendene hvis du vil. Bland sammen til du har fått en smuldrete, jevn blanding.
- Ha i rosiner, tranebær, sirup og vann. Bland sammen.
- Form deigen til en lang pølse, og legg den i kjøleskapet til avkjøling, i minst 30 minutter.
- Skjær den avkjølte deig-pølsen opp til 20 stk cookies. Deigen går nok litt i oppløsning når du skjærer den opp, så bruk hendene til å forme runde cookies.
- Legg havrecookies på et bakepapir-kledt stekebrett, og stek midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne.
- Bruk en stekespade og legg dem på en rist for avkjøling.
Nyt deilige havrecookies!
2 Comments
Kristy
Jeg lagde disse med barna og brukte 50/50 rosiner og mørk sjokolade, så droppet jeg sirup og brukte bitte litt mindre sukker (kokosblomstsukker)… de ble knallgode! Takk for deilig oppskrift! Skal definitivt bakes igjen 🙂
Rose
Så hyggelig å høre! 🙂