Frokost/lunsj/kvelds,  Oppskrifter,  Snacks og småretter

Lapper med risgrøt

Lag lapper av restene av risgrøt! Det er en perfekt måte å trylle frem noe skikkelig godt av rester du har liggende i kjøleskapet! Lapper med risgrøt passer godt til lunsj, til kvelds eller som en godbit i matpakken.

lapper risgrøt
En ekstra god lunsj er klar for servering!

Velg om du vil lage disse lappene søte (med sukker) eller ikke! Hvis du tilsetter sukker, blir lappene søte og gode, og de kan spises som de er. Hvis du dropper sukkeret, kan det være godt å servere lappene med pålegg eller annet som gir smak. Du bestemmer!

I denne oppskriften har jeg oppgitt omtrentlige mengder, for slik blir det når vi tar utgangspunkt i rester! Om du har 3 dl eller 5 dl risgrøt, må du rett og slett tilpasse mengdene litt. Men det skal ikke være så vanskelig!

Ingredienser:
  • ca 3 dl risgrøt (gjerne kald)
  • ca 2 dl sammalt mel, f.eks. Fibra
  • 2-3 ss sukker (kan sløyfes)
  • 2 egg (ta i et ekstra hvis mengdene risgrøt og mel er mer enn det som er angitt over)
  • melk, den mengden som gir deg en tykk, men rennende røre
Slik gjør du:
  1. Bland sammen ingrediensene i en bakebolle. Røren skal være tykk, men rennende.
  2. La røren stå og svelle litt. Tilsett ekstra melk, hvis den har tyknet.
  3. Stek lapper på middels varme i en stekepanne. Bruk en spiseskje og lag små lapper med 1 ss av røren, eller større lapper med 2 ss av røren.
  4. Avkjøl og server!
lapper risgrøt
Vær så god!
Serveringstips!

Server lappene med frukt eller bær, og pålegg – hvis du ønsker det! Lager du lappene søte, er de gode å spise alene, men skjær opp litt frukt og bær ved siden av likevel – så blir måltidet sunnere!

Andre lapper?

Det viser seg at lapper er noe jeg lager en del av… Og i mange ulike varianter! Her er flere oppskrifter på lapper du kan prøve!

Grove lapper (sveler)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *