My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Nyttig,  Skråblikk

17 tips for en jul med mindre stress

Blir det for mye stress når det er jul? Blir du overveldet av alt som skal gjøres? Føler du deg mer som en sur nisse enn en fredfull engel? Hvis ja, inviterer jeg deg herved til en mer avslappet og behagelig juletid, ved hjelp av mine 17 tips for en jul med mindre stress! Jeg håper med dette at du kan roe ned, spare tid (og penger!) og nyte julen.

jul stress
En jul med mindre stress? Ja takk!

For noen er denne julen roligere enn ellers, fordi det fortsatt er planer som avlyses og sosiale treff som unngås. For andre, er denne julen fortsatt en tid med alt for mye å gjøre, i full kollisjonskurs med store forventninger – både i oss selv og i barna.

Jeg har derfor samlet 17 tips til deg, i håp om å bidra med litt mer julefred, litt mer tid til overs, og litt mer følelse av å være i vater. Slik kan du få tid til mer av det som er viktig for deg!

Og en mer rolig og fornøyd mor, er intet mindre enn en GAVE til de rundt deg! Husk det! 

17 tips for en jul med mindre stress

1. Begynn så tidlig du klarer, slik at alt du må få gjort spres godt utover. Hvis du ikke har begynt med juleforberedelsene enda, begynn nå.

2. Bak julekaker fordi du vil, ikke fordi du må. Kjøp det du ikke får bakt.

3. Å handle på internett i sofaen, med noe varmt og godt i koppen, iført pysjamas-bukse, gjør underverker for stresset.

4. Det er lov å droppe julekortene.

5. Én av de beste måtene å håndtere stress på, er ved å trene. Legg inn en løpetur eller en treningsøkt, hvis det koker. Det er til det beste for deg, OG de andre i huset. Kuren for Sur og Stressa Mor, er gjerne litt svette (ikke stress-svetten!), gjerne utendørs, og gjerne alene.

6. Trenger du julegavetips? Kjøp julegaver med mening! Min favoritt er nettbutikken til Kirkens bymisjon. Der er det utrolig mye fint i alle prisklasser.

7. Balanser alt det søte, fete og usunne, ved å ha MYE frukt og grønnsaker tilgjengelig. HELE TIDEN.

stress jul
Klementiner er redningen i jula!

8. Lytt til deg selv, og sett deg selv lenger oppe på prioriteringslisten. Lag deg en fin oversikt over ting du har LYST til å gjøre i julen. Fortell gjerne barna og partneren din dette, slik at de vet hva du ønsker deg.

9. Lag deg også gjerne en liste over ting du ikke skal gjøre. Jeg har laget en NOT TO DO-liste for julen, og det var temmelig befriende. Du kan lese den her: Julens NOT TO DO-liste

10. De tingene som stresser deg mest: Kan du droppe det? Tillat deg i hvert fall å tenke tanken, og hvis det er mulig: Dropp det.

11. Vin. Vin hjelper.

12. Lag en skikkelig sunn og ikke minst GOD smoothie til kveldene, på de dagene barna – og du! – har spist fint lite fornuftig. Du kan gjerne prøve denne: Smoothie med jordbær og yoghurt (og enda mer!) eller bygge din egen smoothie ved å bruke tipsene jeg har samlet her: Slik lager du en perfekt sammensatt smoothie!

12. Lyst til å gi barnehagepersonalet eller lærerne en liten oppmerksomhet, som takk for ekstraordinær innsats dette året? Gjør det! Men ikke kompliser det – du kommer langt med et lite kort med gode ord.

13. Ønsk deg arve-gaver, og gi arve-gaver! Min erfaring er at slike gaver er utrolig morsomme – både å gi og få! Gavene er ofte av god kvalitet, tingene har ofte vært høyt elsket av giveren, og bak gavene ligger det ofte en gjennomtenkt og veldig god tanke. Og det er greit at det ikke er HELT midt i blinken – det er en del av gamet og moroa.

14. Ikke gå rundt og vær sulten. Det hjelper ingen. Så sørg for at du spiser ordentlig mat. Da unngår du også å overspise godbitene som hører julen til. Her kommer tips nummer 7 til nytte.

15. Sett “barnepass” på ønskelisten.

16. Se julefilmer. Og da mener jeg SE på julefilmene. Ikke multitask deg ihjel ved å shoppe på internett samtidig, eller brette sammen tøy samtidig. Nyt en pause med barna, mannen eller deg selv, drikk noe godt, kos deg med strikketøyet, gjør hva du vil – men SE på filmen. (Selv om du har sett den 482 ganger før.)

17. Tenn lys. Ikke bare for håp og fred og sånn. Men for deg selv.

stress jul
Jeg ønsker deg en fin juletid!

God jul til deg som elsker julen, god jul til deg som vil få den overstått.
God jul til deg som er takknemlig, og god jul til deg som har hatt det bedre.

Jeg ønsker deg det beste.

//Rose