My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Gjærbakst,  Kaker og godbiter,  Oppskrifter,  Snacks og småretter

Julestang som metter

Julestang som metter = brødpinner med jordbærsmak! En julete variant på bakst som kan lages med en sunn vri! En slik julestang er faktisk et lite måltid i seg selv, og derfor kan barna spise seg mette av disse. Eventuelt kan de få dem i matpakken. Eller til frokost eller kvelds. Og det beste av alt: Disse er så enkle at du knapt kan kalle dette en oppskrift. Du trenger nemlig bare 2 ingredienser. Ja, du leste riktig: 2!

julestang

Alt kan forvandles til noe julete når formen passer, fargen rød er involvert og smaken er søt! Her har du en oppskrift på noe barnevennlig som kan passe perfekt som et mellommåltid etter barnehagen eller skolen, eller på et annet tidspunkt hvor barna trenger noe søtt og godt – som også metter!

Ingredienser:
  • Ferdig pizzabunn, grov type
  • Jordbær- eller bringebærsyltetøy*

*Jeg lager hjemmelaget syltetøy på en utrolig enkel måte, basert på en liten porsjon bær. Sjekk ut oppskriften her, og velg om du vil lage på jordbær eller bringebær. Det smaker nydelig!

Slik gjør du:
  1. Rull ut den ferdige pizzadeigen.
  2. Smør syltetøy utover halve deigen. Unngå de store bærklumpene i syltetøyet. (Merk! Jo mer syltetøy du tar på, jo mer klin blir det mens du tilbereder, men hvis du tar på for tynt, blir det for lite smak når julestengene er ferdige. Du må derfor finne en gylden middelvei!)
  3. Legg deigen dobbelt.
julestang
Legg på MINIMUM denne mengden med syltetøy. Her har jeg brukt jordbærvariant av Bringebærsyltetøy med chiafrø.

4. Bruk en saks, kniv eller pizzaskjærer, og lag remser av deigen. Ta tak i hver ende av remsene og vri motsatt vei, slik at remsen vrir seg. Lag en liten bøy nederst, slik at det ser ut som en forvokst peppermyntestang. Legg stengene utover et bakepapirkledt stekebrett.

julestang
Ta tak i hver ende av en remse. Tvinn den motsatt vei, slik at den vrir seg. Legg den på bakepapirkledt stekebrett.

5. Pensle stengene med egg.

6. Stek julestengene midt i ovnen på 180 graders varme i ca 18 minutter. De skal være gyldne og harde nok, til at de holder fasongen og knaser litt når de spises.

7. La de ferdig stekte julestengene avkjøle seg på rist.

Server!

Overrask barna med frokost, lunsj, kvelds eller matpakke – med skikkelig julestemning!

Og GOD JUL til alle!

julestang