My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Skråblikk

Julens NOT TO DO-liste

Alle disse planene som kom og gikk, ikke visste jeg at de gav frihet.
I anledning alle de avlyste planene, har jeg høynet det hele med en liste over alt jeg heller ikke skal gjøre. La meg presentere Julens NOT TO DO-liste.

 

not to do

 

Nå er vi godt vant til at planer avlyses, etter 9 måneder med pandemi. Og den gaven som avlyste planer gir, er frigjort tid.

Denne julen har jeg tenkt til å øremerke denne frigjorte tiden med: Ingenting.

Jeg skal altså ikke fylle opp med enda en bakeseanse, eller enda en fotobok, eller enda mer rengjøring. Og selv om jeg har flere TO DO-lister over hva som bør gjøres og handles, har jeg også en NOT TO DO-liste full av ikke-planer. Jeg får julefred bare av å tenke på den.

Å tenke igjennom hva jeg ikke skal gjøre, har vært veldig befriende. Det er lett å få fikse ideer når man føler seg energisk, og det er lett å legge til bare én ting til, på toppen av alt, når det egentlig allerede er for mye. Derfor har en NOT TO DO-liste, vært et deilig tankeeksperiment, som har gitt meg lavere puls.

 

Min NOT TO DO-liste for Julen 2020 ser slik ut:
  1. Det blir ingen storrengjøring i anledning jul.
  2. Jeg skal ikke multitaske meg ut av mitt gode skinn. Helst bare én ball i luften om gangen, takk.
  3. Vi dropper (som vanlig) julekort.
  4. Vi dropper hjemmelaget julekalender også.
  5. Jeg skal ikke la timene forsvinne i scroll. Jeg har slått av varsler for Instagram, Facebook og nyheter.
  6. Jeg skal ikke gå bananas med sukkeret, men nyte godsakene – bit for bit.
  7. Jeg skal ikke holde inn magen, for at den skal se flat ut.
  8. Jeg skal ikke prøve noe nytt. Jeg skal holde meg til velkjent og vellykket.

 

Det jeg SKAL gjøre, er å sette meg ned mer. Enten alene, eller med barna. Jeg gleder meg.

(Sett det på listen du også, alt du velger bort i år!)

 

//Juleklem fra Julerosa