My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Saftig kake med squash og sjokolade

Kake med squash er en ny favoritt hos meg, siden squashen gjør kakene så saftige. Hvorfor har jeg ikke gjort dette før?? Denne oppskriften gir deg en utrolig god og smakfull kake, og et par ekstra sunne ingredienser gjør den til en skikkelig fulltreffer!

 

squash kake

 

Er vi flere som til tider har en del squash? Selv er ikke jeg en av dem som dyrker, men jeg har både foreldre, naboer og venninner som dyrker squash i hagen. På et eller annet tidspunkt (gjerne på likt!) havner det en del squash hos meg – store squash – som det kan være vanskelig å få brukt opp. Derfor synes jeg det er spennende å tenke litt kreativt på dette med squash, og jammen fungerer det bra!

Det startet med Grove kjeks med squash og sjokolade, som vi elsket, og nå har jeg tatt squashen videre og inn i en kake. Og der hører den sannelig hjemme, for mer saftig kake, skal man lete lenge etter!

Denne oppskriften baserer seg på en nydelig, fristende godbit fra Rasmus som driver instagramkontoen @rallekj og den danske matbloggen Mandekogebogen. Hans Squashkake så utrolig god ut, og jeg måtte teste den ut. Jeg valgte å tilpasse oppskriften en del, både for å gjøre den enklere, mer barnevennlig, og litt sunnere. (For slik er jeg skrudd sammen.)

Den ble SÅ god! Og det har dermed blitt flere slike kaker i det siste…

 

squash kake

 

Her er oppskriften, på min variant av kake med squash og sjokolade!

 

Ingredienser:
 • 200 g fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
 • 150 g sukker
 • 1 ss vaniljesukker
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 150 g matolje (raps eller solsikke) eller smeltet smør/margarin
 • 3 egg
 • 350 g revet squash*
 • 70 g valnøtter, grovhakket**
 • 50 g sjokolade, grovhakket

*Riv squashen grovt eller fint. Barna er mindre skeptiske hvis squashen er finrevet, men personlig liker jeg den best grovrevet. Hvis du vil være helt sikker på at den blir godkjent av barna, kan du skrelle av det grønne laget av squashen, slik at grønnfargen ikke skinner igjennom. Grønnfargen er likevel utrolig fin, så hvis du kan, ville jeg beholdt den.

**Barna mine er ikke noe fan av valnøtter, men det er SÅ godt med valnøtter i denne kaken! Derfor lager jeg alltid halve kaken med valnøtter (til meg!) og halve kaken uten (til barna).

 

Slik gjør du:
 1. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle: mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver og natron.
 2. I en annen bakebolle, blander du det våte: olje eller smeltet smør/margarin og egg.
 3. Hell det tørre over i den våte blandingen, og bland sammen.
 4. Klem ut noe av vannet fra squashen, og bland den inn i røren. Bland også inn sjokolade- og valnøttbiter.
 5. Hell røren over i en kakeform.
 6. Stek kaken på 180 grader i ca 40 minutter. Sjekk at kaken er ferdig med å stikke den med en gaffel eller stekepinne. Hvis det ikke er noe deig på pinnen eller gaffelen, er kaken ferdig. MERK! Steketiden kan variere med størrelsen på kakeformen: Lav kake gir kortere steketid, høy kake gir lengre.
 7. Sett kakeformen på en rist, og la kaken stå og avkjøle seg i formen i 15 minutter.

Denne kaken er sikkert magisk med glasur, men så langt har jeg aldri kommet. Den er temmelig magisk uten glasur også! Men for å sprite den litt opp, er det ingen sak å drysse litt melis og revet sjokolade over!

 

Velbekomme!! 

 

Tips meg om andre, gode squash-oppskrifter!

Du kan kontakte meg på Instagram @barnasmat.no, Facebook Barnas Mat eller bruk skjemaet du finner i siden Om meg.

Test også gjerne ut Grove kjeks med squash og sjokolade!

 

Grove kjeks med squash og sjokolade