My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Middag,  Oppskrifter

Kokospannekaker

Kokospannekaker er en smakfull, eksotisk variant av pannekaker, som spriter opp måltidet flere hakk! Jeg lager de på grovt mel, slik at de blir sunnere og metter mer, og tilsetter litt sukker for å få frem den gode sødmen. Med litt eksotisk frukt, som mango og ananas og en skål med tørket kokos, blir dette pannekakemåltidet litt annerledes og ekstravagant. Det anbefales!

 

kokospannekaker

 

De som har fulgt meg en stund, vet at vi spiser grove pannekaker hver fredag. HVER FREDAG. Derfor er det innimellom helt nødvendig å variere litt på typene (først og fremst for min egen del!). Og kokospannekaker er den perfekte variasjonen!

Kokospannekaker stekes som store lapper, à la amerikanske pannekaker, siden røren er tykkere enn vanlig pannekakerøre.

 

kokospannekaker
Behind the scenes: Når barna kan komme å forsyne seg med kokospannekaker etter at mamma er ferdig med å ta bilder.

 

Ingredienser:
 • 2,5 dl fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
 • 2 ss revet kokosmasse
 • 1 ss sukker
 • 2 ts bakepulver
 • 2,5 dl kokosmelk
 • ca 0,5 dl væske for å tynne ut røren (enten kokosmelk, kumelk, annen melk eller vann)
 • 1 egg

 

Slik gjør du:
 1. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle: mel, kokosmasse, sukker og bakepulver.
 2. I en annen bolle, bland sammen de våte ingrediensene: kokosmelk og egg.
 3. Hell den tørre blandingen over i den våte, og bland godt sammen.
 4. Stek store lapper i stekepanne, på middels sterk varme.

 

Servering:

Kokospannekaker smaker ekstra godt med eksotisk frukt, som mango, ananas og pasjonsfrukt, med et ekstra dryss tørket kokos over. Men har du ikke disse fruktene, blir det fulltreffer med syltetøy eller annen frukt og bær også!

 

kokospannekaker

 

Kos dere med kokospannekaker!

 

Flere pannekaker?

Siden vi er en familie som har et over middels høyt inntak av pannekaker, har jeg flere varianter på lur. Jeg nevnte grove pannekaker tidligere, som er den enkleste og beste pannekakeoppskriften du kan finne. Med kun 3 ingredienser blir jeg verdens beste mor hver fredag, siden jeg da oppfyller barnas ønske ved å lage disse pannekakene. Oppskriften finner du her: Grove pannekaker.

Med utgangspunkt i oppskriften på grove pannekaker, har jeg laget en oppskrift på bananpannekaker. Disse pannekakene er så søte og gode på smak, at det er helt overflødig med sukker eller syltetøy ved servering. Derfor passer de perfekt som turmat! Her er oppskriften: Enkle bananpannekaker.

 

Enkle bananpannekaker

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *