My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Nyttig

Banan og forstoppelse hos barn

Banan er en vanlig del av kostholdet hos babyer og barn. Fordøyelsesplager og forstoppelse er samtidig et vanlig problem i løpet av de samme årene. Skal vi – eller skal vi ikke – gi banan til babyer og barn som har problemer med forstoppelse?

banan forstoppelse barn

Banan er en utrolig praktisk matvare i spedbarnstiden og barneårene, siden den er så myk i konsistensen og søt i smaken. Den kan spises av de fleste, uavhengig av allergier og kosthold for øvrig.

MEN:

Vær oppmerksom på hvor moden en banan er, hvis du har barn med tendenser til forstoppelse!⁠

Modningsgrad og fordøyelse

Jo grønnere og mer umoden en banan er, jo tyngre er den å fordøye. Det er pga innholdet av stivelse, som er høyest i de grønne, umodne bananene. Etter hvert som bananen modnes, synker innholdet av stivelse, og bananen blir lettere å fordøye. ⁠

For babyer og småbarn, kan grønn banan være for tungt å fordøye, og dette kan forårsake eller forverre problemer med forstoppelse.

Bruk derfor modne, og gjerne godt modne bananer til de små! ⁠

Modningen av banan, gjør også at innholdet av løselige fiber øker, noe som kommer godt med ved forstoppelse. Det betyr ikke at en moden banan vil løse problemet med forstoppelse, men den vil heller ikke skade!⁠

banan forstoppelse barn
Oppskrifter med moden banan

Jeg bruker en hver moden banan til å bake eller lage noe. Og hvis jeg ikke rekker det, fryser jeg ned bananene, og baker når jeg har tid senere! Jeg elsker at bananer bidrar med så mye sødme at det ofte er overflødig med sukker i tillegg!

Her er noen tips til oppskrifter:
sunne kjeks
Sunne kjeks med jordbær og kokos