Middag,  Oppskrifter

Taco med ristede kikerter

Taco med ristede kikerter er en enkel, billig og utrolig god variant av den folkekjære tacoen. Denne vegetariske versjonen lager seg nesten selv, og de små kikertene er både barnevennlige og gode på smak.

 

kikerter taco

 

Noen barn elsker kikerter. Andre er mer skeptiske. Uansett kan disse små kulene pirre nysgjerrigheten, for de er morsomme å se på og ta på (og leke med!), og med taco-krydder lukter de godt og velkjent! Nysgjerrigheten kan føre til smak, og smak kan føre til mersmak! Og dette, mine venner, er en god måte å gjøre barna kjent med nye matvarer på!

Denne oppskriften er knapt nok en oppskrift, med tanke på hvor ekstremt enkel den er. Dere som har fulgt meg litt, vet at jeg er svak for enkle løsninger, derfor tyr jeg her til ferdig taco-krydder. Du er selvsagt hjertelig velkommen til å lage ditt eget krydder, selv om det ikke er løsningen for meg enda.

 

Har du lyst til å bløtlegge og koke kikertene selv?

Det er ingen sak! Jeg pleier å bruke fremgangsmåten til Green Bonanza, og den kan du finne her.

 

Kikerter taco
Kikerter – klare for tilberedning!

 

Slik gjør du når du skal lage taco med kikerter:

Og for all del: Lag tacoen slik dere liker best! Derfor er denne oppskriften litt rund i kantene, og åpen for variasjon.

 

Ingredienser:
  • 1-2 bokser hermetiske kikerter
  • en skvett matolje
  • tacokrydder (den mengden som trengs for at alle kikertene blir godt blandet med krydderet)

For øvrig trenger du friske grønnsaker (og evt. frukt) som dere liker å ha som tilbehør. Velg de typene barna liker! Jeg kan anbefale en skål med mango-biter og koriander – det hever retten adskillig!

Du trenger også taco-skjell eller lefser, kanskje litt rømme, salsa, revet ost og ellers det ditt hjerte begjærer.

 

Slik gjør du:
  1. Skyll kikertene godt i vann og la vannet renne av.
  2. Bland inn olje og tacokrydder.
  3. Spre kikertene utover et bakepapir-kledt stekebrett. De skal ikke ligge oppå hverandre.
  4. Stek kikertene på 180 grader i 20 minutter. Rør litt rundt i de etter 10 minutter. La kikertene avkjøles litt før servering.
  5. Skjær opp grønnsakene og forbered de andre ingrediensene.
  6. Server!

 

kikerter taco
Yum!

 

Vil du heller ha knasende sprø kikerter?

Da lar du de steke lenger, ca 40-50 minutter. Husk å røre et par ganger!

 

God middag!