My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Gjærbakst,  Oppskrifter,  Topp 10 populære oppskrifter

Fantastisk gulrotbrød

Dette gulrotbrødet er det beste brødet jeg vet om! Og det eneste brødet jeg er villig til å bruke litt ekstra tid på. Jeg elsker sødmen som revet gulrot gir dette brødet, og jeg elsker at oppskriften gir to gulrotbrød, ikke bare ett!

 

gulrotbrød

 

I det siste har jeg begynt å bake mer og mer brød. Først og fremst enkle, eltefrie brød, som krever lite innsats og som lager seg selv. De eltefrie brødene er gode, men de kan likevel ikke måle seg med gulrotbrødene som du får oppskriften på her. Derfor må jeg med jevne mellomrom investere litt ekstra tid på kjøkkenet, for å få bakt disse fantastiske brødene. Det er heldigvis alltid verdt det!

Denne oppskriften er ikke min! Jeg ville aldri klart å hoste opp en slik perfekt sammensatt ingrediensliste, så her gir jeg all ære til Siv, damen bak Mat til familien. Jeg testet hennes gulrotbrød med chia for noen år siden, og etter det har jeg sluttet å lete: Jeg har funnet favorittbrødet mitt!

 

gulrotbrød

 

Jeg har fått lov til å dele oppskriften hennes med dere, og her kommer den:

 

Ingredienser:

Gjærstarter:

 • 2 ss tørrgjær
 • 2 ts sukker
 • 3 dl lunkent vann

Resten av ingrediensene:

 • 700 g hvetemel*
 • 400 g fullkornshvetemel*
 • 100 g havregryn
 • 70 g chiafrø
 • 1 ts salt
 • 4 gulrøtter, revet
 • 4 dl lunken melk*

* Jeg bytter gjerne om på mengdene fullkornshvetemel og hvetemel, for å få brødet enda grovere. Det blir best hvis jeg samtidig øker litt på melkemengden. Du kan gjøre det samme som meg, og tilpasse oppskriften på denne måten:

 • 700 g fullkornshvetemel
 • 400 g hvetemel
 • 4,5 dl lunken melk

 

Slik gjør du:
 1. Lag gjærstarteren ved å blande alle ingrediensene i en liten bolle. Sett den til side med et håndkle over, og la den hvile i 10 minutter.
 2. Bland det tørre i en bakebolle. Ha i gulrøtter, melk og gjærstarter.
 3. Elt på lav hastighet i 10 minutter. Øk hastigheten mot slutten og la den elte på maks i 3 minutter, til deigen kommer sammen.
 4. Deigen heves under plast i 50-60 minutter.
 5. Bak ut til 2 brød og legg i smurte brødformer. Legg et kjøkkenhåndkle over brødene og la de heve i 30-40 minutter.
 6. Stek brødene ved 220 grader i 35-40 minutter.

 

Velbekomme!

 

8 Comments

  • Rose

   Hei, jeg har ikke prøvd å erstatte chiafrø med linfrø selv, men synes det høres ut som et godt forslag! Her får jeg dessverre ikke hjulpet deg med å si annet enn at du prøve deg litt frem. 🙂 Lykke til!

 • Karoline

  Hei 🙂 tror du det vil funke å steke brødene også uten brødformer eller vil de renne for mye utover da?

  • Rose

   Hei! 🙂 Jeg har ikke selv bakt disse brødene uten brødformer, så jeg vet ikke helt hvordan resultatet vil bli! Men brøddeigen bakes ganske fast, så jeg tror ikke den vil renne for mye utover. Kunne ønske jeg kunne gi deg et bedre svar, men jeg vet dessverre ikke helt!

 • Irene

  Hei. Tenker å prøve dette brødet. Hvordan er konsistensen når brødet skal skjæres i skiver. Smuldrer det mye, slik at man må lage tykke skiver?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *