Fra tørre skalker til knasende krutonger!
Krutonger fra brødskalkene – snakk om å forvandle noe tørt og kjedelig til noe sprøtt og smakfullt! Vi har blitt hekta, og det passer bra, for her renner det over av brødskalker!
Det er ingen grunn til å kaste tørt brød, for det er mye man kan gjøre med det! Det enkleste er å la dem ta en runde i brødristeren, og så spise dem på vanlig måte. Eller lage ostesmørbrød. Eller Grove arme riddere.
Men akkurat brødskalkene, har jeg litt vanskeligere med å få brukt opp. Derfor har jeg begynt å lage hjemmelagde krutonger, og det har blitt kjempepopulært her i familien!
Ingredienser:
- Tørt brød og tørre skalker
- Olivenolje
- Maldonsalt
- Urter, tørket eller ferske (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Skjær brødet i terninger.
- Bland inn litt olivenolje.
- Legg brødbitene utover et bakepapir-kledt stekebrett.
- Dryss over litt maldon-salt (og urter hvis du vil).
- Stek på varmluft 150 grader i ca 20 min.
Bruk hjemmelagde krutonger som tilbehør, eller rett og slett som snacks! Vi serverer dem til suppe, og som tilbehør til tapas, men aller best liker ungene å få gå knaske på disse mellom måltidene!
Hjemmelagde krutonger er populært blant barna, og ikke minst oss voksne! I tillegg er det en perfekt måte å bruke opp rester på!