My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Nyttig

Ett tips – bare ett – til deg med kresne barn

Jeg har mange råd og tips til deg som har kresne barn. Og mange beroligende ord også. Men akkurat nå skal jeg koke det helt ned for deg, og gi deg ett tips. Bare ett. 

kresne barn ett tips

Kresne barn er noe av det jeg bruker mest tid på i Barnas Mat. Jeg har selv hatt en kresen datter, og jeg har stått i frustrasjonen som mange foreldre føler.

Men jeg har kommet meg ut av det, ved å legge en plan og holde meg til den. Det kan du lese mer om her: Kresne barn (og jakten på kuren)

Jeg har også brukt mye tid på å komme frem til de beste tipsene, for å jobbe med kresne barn på en god måte. Og selv om jeg har mange tips om akkurat dette, skal jeg her gi deg ett av de viktigste:

LAG ÉN MIDDAG.

Ikke lag spesialmiddag til det kresne barnet. Det hjelper ikke deg, og det hjelper ikke barnet ditt. Og det er ikke slik verden er. Verden vil ikke tilby ditt barn spesialmiddag hver dag, og det kan barnet ditt like godt lære nå.

MEN: Det er én forutsetning

For at det skal funke å lage én middag til alle, er det én viktig forutsetning.

Du må være sikker på at det er NOE på bordet som barnet ditt liker. Selv om det kanskje bare er tortillalefse, ris eller litt frukt.

Med dette som utgangspunkt, har barnet noen trygge matvarer på bordet, i kombinasjon med annen fremmed mat, eller mat som det ikke liker.

Men husk!

Her kommer en viktig beskjed til deg:

Noen ganger kan det hende at barnet ditt spiser tortillalefse og frukt til middag.

Det. Er. Greit.

Når vi jobber med kresne barn, er det viktigste at barnet opplever måltidet som trygt og hyggelig. Akkurat hva og hvor mye barnet får i seg, er mindre viktig.

Lykke til!

Vil du lese alle tipsene jeg har laget om hvordan man skal håndtere kresne barn, kan du sjekke ut denne: Mine beste tips for å takle kresne barn.

Og trenger du konkrete tips til middager som er passende for kresne barn, er det flere tips her: 7 middager barna liker

kresne barn ett tips

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *