My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Grove muffins med yoghurt og bær

Grove muffins med yoghurt og bær er søte og saftige muffins, som passer perfekt både til hverdag og helg! Ved å bruke yoghurt med smak av frukt, bær, vanilje eller kokos, får muffinsene en god sødme, i tillegg til at de blir saftige! Varier med det du har tilgjengelig, av type mel, yoghurt og bær!

muffins yoghurt bær
Grove muffins med yoghurt og bær: Her som blåbærmuffins!

Noe av det som inspirerte meg til å lage denne oppskriften på grove muffins med yoghurt og bær, var en annen oppskrift jeg har liggende, nemlig Grove scones med yoghurt. Denne scones-oppskriften er nemlig den mest populære oppskriften på Barnas Mat! Og jeg har lenge tenkt: Det må kunne gå an å lage noe like bra i en muffinsvariant?

Og svaret er et klart og rungende: JA!

Grove muffins med yoghurt og bær har slått an fra første stund! Og nå har jeg endelig fått skrevet ned oppskrift og tatt noen bilder. Disse muffinsene er nemlig ikke så lett å få tatt bilde av, først og fremst fordi de blir spist opp så fort!

Med grovt mel, yoghurt, bær og mindre sukker, blir disse muffinsene adskillig sunnere enn andre muffins. Dermed kan det hele lages og spises med god samvittighet også. Woho!

muffins yoghurt bær
Muffins med bringebær!

Her har du oppskriften!

Ingredienser:
  • 140 g hvetemel
  • 140 g fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 50 g sukker (kan sløyfes!)
  • 2 egg
  • 100 ml olje, f.eks. rapsolje
  • 250 ml yoghurt med smak av frukt, bær, vanilje, kokos – gjerne utgått på dato. Obs! Hvis du bruker yoghurt med farge (f.eks. blåbær), vil muffinsene også bli litt farget. Men smaken vil være like god!
  • 0,5 dl melk (eller vann)
  • 100 g bær
Slik gjør du:
  1. Bland sammen mel, bakepulver, natron og sukker i en stor bakebolle.
  2. I en annen, mindre bakebolle: Bland sammen egg, olje, yoghurt og melk. Rør sammen til en jevn blanding.
  3. Hell yoghurt-blandingen oppi mel-blandingen. Rør forsiktig sammen, og ikke rør mer enn du må.
  4. Hvis du bruker ferske bær, kan du vende dem forsiktig inn i røren, og fordele røren i 12 muffinsformer.
  5. Hvis du bruker frosne bær, eller du vil unngå at de ferske bærene moses i blandingen, gjør du slik: Fyll 12 muffinsformer halvfulle med røren. Tilsett bærene, men spar en viss mengde til topping. Fyll på med resten av røren, og pynt til slutt med resten av bærene.
  6. Stek på 180 grader i 25-30 minutter. Muffinsene er ferdige når de har en gylden farge, og hvis du stikker dem med en bakepinne, fester det seg ikke noe røre på den.
  7. Avkjøl muffinsene på rist.

Nyt skikkelig gode muffins, av en sunnere sort!

muffins yoghurt bær
En blåbærmuffins med god samvittighet!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *