Havrekjeks med bringebær
Havrekjeks med bringebær er en enkel, liten oppskrift på søte, gode havrekjeks. Disse har havregryn og grovt mel i seg, litt sukker og bringebær. De er et søtt innslag i hverdagen, og passer godt som et lite mellommåltid.
Denne oppskriften gir 16 middels store havrekjeks med bringebær. Lag flere små hvis du ønsker.
Ingredienser:
- 100 g havregryn
- 90 g fullkornshvetemel
- 1 ss sukker
- 1,5 ts bakepulver
- 30 g flytende margarin eller olje
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 egg
- 0,75 dl vann
- 60 g bringebær
Slik gjør du:
- Bland sammen havregryn, mel, sukker og bakepulver i en liten bakebolle.
- I en annen bakebolle: Bland sammen margarin/olje, vaniljeekstrakt, egg og vann.
- Bland alt sammen.
- Skjær bringebærene i skiver, og vend dem forsiktig inn i røren.
- Form 16 middels store kjeks på et bakepapir-kledt stekebrett. Lag flere små hvis du ønsker mindre kjeks.
- Stekes nederst i ovnen, i 13-15 min, på 180 grader. Kjeksene er ferdige når de er gyldne, og når du klemmer på de med fingeren, skal formen gli fint tilbake.
- Avkjøl kjeksene på rist.
- Server!
Merk! Havrekjeks med bringebær blir myke og gode, og passer derfor alle barna – både de som er ferske i matveien, og de som er drevne.
Tips!
Vil du gjøre disse kjeksene litt mer eksklusive og smaksrike? Hakk 30 g hvit sjokolade og tilsett i kjeks-røren! Hvit sjokolade passer perfekt til bringebær!
Oppbevaring:
Oppbevar kjeksene i en tett boks på benken i noen dager, eller frys dem ned.