My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Nyttig

Frukt og grønnsaker: Kjøp godbitene som er i sesong!

Vil du at barna skal spise mer frukt og grønnsaker? Et godt tips er å kjøpe frukt og grønnsaker som er i sesong. Da er smaken på sitt beste!

 

frukt grønnsaker sesong

 

Når du skal gi barna mat som du gjerne vil at de skal like og spise, er det lurt å legge litt flid i innsatsen. Hvis du, som jeg, vil at barna skal spise mer grønnsaker, er det lurt å servere grønnsaker som smaker ekstra godt!

 

Hvorfor ble jeg så opptatt av sesongvarer?

Fordi jeg har en 1,5-åring som ikke spiser grønnsaker… Hans storebror på 4 år spiser nesten alt, og hans storesøster på 7 år har sine utvalgte favoritter. 1,5-åringen, derimot, spiser veldig lite.

Jeg er foreløpig ikke bekymret for minstemann og hans manglende grønnsaksinntak. Men jeg tenker at det kan være lurt å legge til rette for at han skal få smaken på grønnsaker.

Det første jeg tenker da, er: La meg i hvert fall teste med grønnsaker som er i sesong og som smaker på sitt beste!

Og heldigvis: Å handle sesongvarer har også andre fordeler: 

 

Smak, pris, miljø

Det kan være stor forskjell i smak hvis vi sammenligner importert frukt og grønnsaker med norske råvarer i sesong. Det vet alle som har satt tennene i et norsk jordbær i juli.

Noen sorter frukt og grønnsaker vokser best på sommeren eller våren, og koster mer på vinteren når produksjonen er mer krevende. Å undersøke hva som produseres til ulike tider, kan være nyttig for lommeboken, siden sesongvarer kan ha lavere pris.

En annen motivasjon for å handle frukt og grønnsaker som er i sesong, er miljøhensynet. Vi kan handle norske råvarer, og nyte at miljøbelastningen av kortreist mat er mye mindre enn ved importerte råvarer. Å støtte opp om norske bønder og bruke norske råvarer, er bærekraftig og godt for miljøet.

 

frukt grønnsaker sesong

 

Smak sammen med barna!

Det beste med at vi nå skal kjøpe mer av sesongens råvarer, er: Jeg kan teste dette nye sammen med barna. Vi kan driste oss til å ta på, lukte på og smake på ny mat sammen.

Dette er en enestående mulighet, fordi alt nytt som barna kan gjøre sammen med en trygg voksen, gjør opplevelsen bedre for dem. Og håpet om et godt resultat, kan være desto større.

Så her skal jeg stille meg selv til disposisjon! Og det eneste jeg risikerer er at jeg får i meg mer sunn mat, og får testet nye smaker. Ikke spesielt problematisk..!

Og reglene er enkle:

Det er lov å rynke på nesen, si nei takk og spytte ut. Ikke minst er det lov å ELSKE de nye smakene.

Jeg er klar!

 

frukt grønnsaker sesong

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *