My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Eplekake som barna elsker

Eplekake er så godt! Men har du opplevd at barna pirker vekk eplebitene? Vel, det har jeg! Derfor ble jeg nysgjerrig på å utforske en ny vri, som virket ekstra barnevennlig. Og ja: Barna elsker faktisk denne eplekaken!

 

eplekake

 

Nå som det er høst, og de norske eplene får masse velfortjent ære, lages det også mange eplekaker. Jeg lot meg fascinere av flere instagrammere som viste frem eplekaker som var laget med revet eple! Dette hørtes så lovende ut!

Mange barn er ikke så glad i blandet konsistens, og liker best mat uten klumper. Eplebitene i en eplekake, kan derfor for mange barn bli litt for mye av det gode. Særlig siden konsistensen på eplene blir så bløt og rar…

Da jeg plutselig stod her med epler som hadde blitt liggende litt for lenge på kjøkkenet, bestemte jeg meg derfor for å lage en slik eplekake. Og jeg gikk rett til Bamas hjemmeside, for det var der jeg hadde sett en slik kake nylig.

Jeg hadde tenkt til å lage en tro kopi av Bamas eplekake, som heter “Saftig, enkel og barnevennlig eplekake” (er det rart jeg lot meg begeistre??). Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å lage noe innlegg om det her på Barnas Mat.

Men så viste deg seg at jeg ikke hadde hvetemel, bare grovt fullkornsmel (fort gjort i hjemmet til ernæringsfysiologen!), så da måtte jeg trikse det litt til! Men eplekaken ble fortsatt kjempegod og barna elsket den! Derfor tillater jeg meg å gi dere min grovere oppskriftsvariant her!

 

eplekake
Skikkelig saftig, skikkelig god, og helt uten klumper!

 

Men husk!

All ære for denne kaken tilhører Bama! Og den originale kakeoppskriften deres finner du her!

 

Ingredienser:
  • 125 g mykt smør
  • 175 sukker
  • egg
  • 170 g grovt mel, f.eks. Fibra eller hvetemel med fullkorn
  • ts bakepulver
  • ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel (kan sløyfes)
  • dl epler (som tilsvarer 3 små eller 2 store epler)
  • melisdryss til pynt

 

Slik gjør du:
  1. Riv epler. (Jeg liker best finrevet, fremfor grovrevet – da blir kaken helt uten synlige biter.)
  2. Pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig.
  3. Tilsett ett egg og pisk godt. Tilsett det andre egget og pisk godt.
  4. I en annen bakebolle: Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel.
  5. Rør den tørre melblandingen inn i smørkremen for hånd. Bland til slutt inn de revne eplene.
  6. Hell røren over i en bakepapir-kledt, rund kakeform.
  7. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter. Sjekk at den er ferdig med stekepinne eller gaffel (hvis det ikke er noe deig på pinnen eller gaffelen, er kaken ferdig).
  8. La kaken stå og avkjøle seg i formen i 15 minutter.
  9. Dryss melis over kaken før servering.

 

Kos dere med eplekake!

 

eplekake
Enkel og nydelig!

 

Og følge meg på instagram, da vel! @barnasmat.no

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *