My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Eplekake som barna elsker

Eplekake er så godt! Men har du opplevd at barna pirker vekk eplebitene? Vel, det har jeg! Derfor ble jeg nysgjerrig på å utforske en ny vri, som virket ekstra barnevennlig. Og ja: Barna elsker faktisk denne eplekaken!

eplekake

Nå som det er høst, og de norske eplene får masse velfortjent ære, lages det også mange eplekaker. Jeg har latt meg fascinere av eplekaker som er laget med revet eple – for dette høres så lovende ut!

Mange barn er ikke så glad i blandet konsistens, og liker best mat uten klumper. Eplebitene i en eplekake, kan derfor for mange barn bli litt for mye av det gode. Særlig siden konsistensen på eplene blir så bløt og rar…

Da jeg plutselig stod her med epler som hadde blitt liggende litt for lenge på kjøkkenet, bestemte jeg meg derfor for å lage en eplekake med revet eple. Jeg fant en nydelig kake på Bamas hjemmeside, som virket super!

Jeg trikset litt med oppskriften for å gjøre den grovere og enklere, og under kan du sjekke ut min vri på Bamas eplekake “Saftig, enkel og barnevennlig eplekake”. Den opprinnelige oppskriften fra Bama finner du her!

eplekake
Skikkelig saftig, skikkelig god, og helt uten klumper!
Ingredienser:
  • 125 g mykt smør eller olje, f.eks. raps
  • 175 g sukker (bruk gjerne mindre, f.eks. 100 g)
  • 2 egg
  • 170 g grovt mel, f.eks. Fibra eller hvetemel med fullkorn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel (kan sløyfes)
  • 4 dl epler (som tilsvarer 3 små eller 2 store epler)
  • melisdryss til pynt
Slik gjør du:
  1. Riv epler. (Jeg liker best finrevet, fremfor grovrevet – da blir kaken uten synlige biter.)
  2. Bland sammen smør/olje og sukker.
  3. Tilsett egg og bland godt.
  4. I en annen bakebolle: Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel.
  5. Rør den tørre melblandingen inn i den våte blandingen med en sleiv. Bland til slutt inn de revne eplene.
  6. Hell røren over i en bakepapir-kledt, rund kakeform, med ca 27 cm i diameter.
  7. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter. Sjekk at den er ferdig med stekepinne eller gaffel (stikk inn i kaken, og hvis det ikke er noe deig på pinnen eller gaffelen, er kaken ferdig).
  8. La kaken stå og avkjøle seg i formen i 15 minutter.
  9. Dryss melis over kaken før servering.

Kos dere med eplekake!

eplekake
Enkel og nydelig!
Har du enda flere epler?

Lag Nydelige eplechips da, vel! 

Eller hva med Grove eplemuffins med bringebær – én av mine mest populære oppskrifter?? 

Eller kanskje Havrekjeks med eple – helt uten tilsatt sukker!

Havrekjeks med eple
Havrekjeks med eple – perfekt hverdagskos!

2 Comments