My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Nyttig,  Skråblikk

Min jobb: Klinisk ernæringsfysiolog

Onsdag 4. september var det kliniske ernæringsfysiologers dag i Norge, og den ble markert og feiret i hele landet. Selv markerte jeg dagen, som seg hør og bør: PÅ JOBB – denne dagen på Nevrokirurgisk sengepost, Rikshospitalet.

I anledning kliniske ernæringsfysiologers dag, hadde jeg lyst til å fortelle litt mer om vår faggruppe, og litt om hvordan jeg jobber.

 

ernæringsfysiolog
Selfie fra kliniske ernæringsfysiologers dag 4. september: Det var en nydelig dag! Jeg gikk med litt rakere rygg, og litt mer selvtillit. Jeg ble minnet på at jeg gjør en viktig jobb, som jeg skal være stolt av. Dette på en helt vanlig onsdag!!

 

Synes du tittelen “klinisk ernæringsfysiolog” er lang og vanskelig? Det synes vi også! Derfor forkortes gjerne tittelen vår til “kef”. Jeg er altså en kef – som er litt enklere å uttale!

 

Hva er egentlig en klinisk ernæringsfysiolog?
  • En klinisk ernæringsfysiolog er en ekspert på ernæring og helse, kort sagt.
  • Vi er autorisert (godkjent) av myndighetene til å gi trygg ernæringsbehandling av høy kvalitet.
  • Vi har en femårig mastergrad fra det medisinske fakultet, som gjør oss rustet til å vurdere, diagnostisere og behandle ernæringsrelaterte sykdommer.
  • Vi jobber på sykehus, i kommune og privat, med pasientbehandling og -opplæring, undervisning og forskning.

 

Ernæringsbehandling er nødvendig i behandlingen av mange sykdommer og plager.

For pasienter på sykehus, er fokus på ernæring viktig for å:

  • komme seg fra sykdom
  • slippe lange sykehusopphold
  • unngå komplikasjoner

og ikke minst

  • gjøre at flere overlever

All sykdom blir nemlig verre i en feilernært kropp!

 

ernæringsfysiolog
Bildet er utarbeidet av keff.no

 

Hvordan jobber jeg?

Jeg jobber på Oslo universitetssykehus, nærmere bestemt: Rikshospitalet og Ullevål. Jeg tilhører Nevroklinikken, og jobber med mennesker som har en eller annen form for nevrologisk sykdom. Noen av sykdommene er medfødt, mens andre skjer plutselig, for eksempel på grunn av trafikkulykker, fallskader, akutte hjerneblødninger, hjernesvulster, etc. Mange av disse pasientene klarer ikke å spise selv, og må få mat gjennom en sonde til magesekken, eller direkte i blodet. Og det er da jeg kommer på banen.

Ernæring er en viktig del av all behandling på sykehus, og hvis det blir prioritert, går det mye bedre med pasientene. DET motiverer meg!

 

ernæringsfysiolog
Bildet er utarbeidet av keff.no

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *