Grove lapper (sveler)
Grove lapper (eller sveler) er perfekt familiemat, og ulike varianter av lapper er noe jeg tyr til OFTE. Det blir en deilig lukt i huset når jeg begynner å steke, som gir oss en følelse av helg – uansett om det er helg eller ikke. Grove lapper (eller sveler) er populært hos barna, fordi det er lett å spise og lett å like!
Lappene kan spises på farten, fordi de er gode nok som de er! Ellers kan man dekke bordet med et lite utvalg pålegg, og ha et enkelt, men ekstra godt måltid. Det beste er uansett at barna liker dette så godt, at de forsyner seg, og forsyner seg igjen – helt uten godsnakk eller overtalelse.
Enkel og god fingermat er mitt beste tips i et travelt liv med barn, og når man kan lage denne maten med en sunnere vri, blir det vinn-vinn for alle!
Ingredienser:
MERK! Denne oppskriften er stor og gir mange lapper! (40-50 stk!) Men du kan fryse ned både lappene og deler av røren, hvis det blir for mye!
- 6,5 dl kulturmelk
- 3 egg
- 6 dl grovt mel, f.eks. Fibra eller hvetemel med fullkorn
- 1 dl sukker
- 2 ts natron
Slik gjør du:
- Visp sammen kulturmelk og egg.
- Tilsett mel, sukker og natron. Bland godt sammen.
- Stek lapper på middels varme i en stekepanne (eller bruk takke, hvis du har det). Bruk en spiseskje til å porsjonere lappene i stekepannen.
Servering:
Grove lapper passer perfekt til en ekstra god lunsj eller kvelds. Server med pålegg, oppskåret frukt og bær. Lappene er også populære som turmat, i matpakken, eller som et lite mellommåltid.
Oppbevaring:
Oppbevar lappene i kjøleskapet, og spis dem i løpet av noen dager. Alternativt kan du fryse dem ned, og som sagt: Frys også ned deler av røren, hvis du ikke har behov for, eller rekker, å steke opp alt sammen.
Andre oppskrifter til ekstra god lunsj eller kvelds?
Å lage noe ekstra godt som samtidig er sunt, er noe av det smarteste jeg gjør. I tillegg blir jeg ganske populær, og det kommer alltid godt med i småbarnslivets berg- og dalbane. Derfor har jeg andre oppskrifter også, som gjør samme nytten!
- Grove vafler med rømme og Grove arme riddere er ofte på bordet i helgene hos oss. Det gir god helgestemning, både fordi det er tid og rom for at barna er med på å lage maten, men også fordi barna elsker å spise det!
- Enhver brun banan er en invitasjon til bananlapper, og jeg har to ulike varianter: De enkleste bananlappene, som virkelig er superenkle, og Ekstra gode bananlapper som er bittelitt mer forseggjort, og som dermed smaker enda litt bedre..!
- For øvrig kan du sjekke ut Godbiter til hverdags: Mine beste oppskrifter – der finner du oppskrifter på kjeks og muffins også!