Grove arme riddere
Arme riddere er noe vi lager ofte! Det passer perfekt som lunsj i helgene, eller som en ekstra god kveldsmat til hverdags. Barna elsker det, og synes det er stas med noe som er litt utenom det vanlige.
I helgene synes jeg det er veldig praktisk å lage en ekstra god lunsj, som jeg vet barna liker. Barna blir glade og jeg blir populær. (Det kommer alltid godt med å være populær!) Det blir hyggeligere rundt bordet, og barna får i seg en grei porsjon mat – helt av seg selv. Vinn-vinn-vinn, med andre ord!
Til mine arme riddere bruker jeg det grove brødet vi har til hverdags. Da blir de automatisk sunnere, og slik blir det et måltid, fremfor kun en dessert.
Her kommer oppskriften! Oppskriften lages med 4 stk brødskiver, så det er lett å beregne porsjonene. Lag større eller mindre porsjon etter hvor mange munner du skal mette!
Ingredienser:
- 2 egg
- 1-2 ss sukker
- 2,5 dl melk
- ½ ts vaniljesukker
- 4 skiver grovt brød, helst litt tørre
Slik gjør du:
- Bland sammen ingrediensene til røren, og pisk lett sammen.
- Dynk brødskiver i blandingen, slik at de blir gjennombløte.
- Stek brødskivene i stekepanne på middels varme, til de er gyldne.
Servering:
Server med syltetøy, brunost, honning, lønnesirup eller noe annet godt. Sett frem litt bær og frukt også, så blir dette et komplett måltid som metter!
Andre oppskrifter som passer godt som lunsj eller kveldsmat:
Jeg lager ofte godsaker som er sunne nok som måltid, og spennende nok til å friste barna. Gjengangere hos oss er Grove vafler med rømme, lapper (både Grove lapper (sveler), Ekstra gode bananlapper og De enkleste bananlappene) og Grove scones med yoghurt. Disse oppskriftene er enkle, raske og sunne, og gir måltidene det lille ekstra.