My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Sunne kjeks med jordbær og kokos

Sunne kjeks med jordbær og kokos er uten tilsatt sukker, og søtet bare med frukt! De er enkle og raske å lage, kan fryses og smaker nydelig! I tillegg er kjeksene grove, og metter derfor mer. Mange gode grunner til at dette er en søt fristelse som kan nytes med gullende ren samvittighet!

 

sunne kjeks
Sunne kjeks med jordbær og kokos – M! M! M!

 

Kjeksene er uten nøtter og melk, og passer for deg som må unngå dette.

Kjeksene er myke og gjør at de passer godt hvis du har et spedbarn som øver seg på å spise med babystyrt mattilvenning (babyled weaning).

 

Ingredienser:
 • 3,5 dl havregryn
 • 1,25 dl fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
 • 1,25 dl revet kokos
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 150 g jordbær
 • 1 moden banan
 • 1 egg
 • 1,25 dl rapsolje (eller annen matolje uten smak)
 • 0,5 dl kokosmelk eller vanlig melk

 

sunne kjeks

 

Slik gjør du:
 1. Bland sammen de tørre ingrediensene (havregryn, mel, kokos, vaniljesukker og bakepulver) i en bakebolle.
 2. Skjær jordbærene i skiver. Mos bananen godt med gaffelen.
 3. I en annen bakebolle: Bland moset banan, egg, olje og kokosmelk/melk til en jevn røre.
 4. Hell røren over i bakebollen med de tørre ingrediensene, og bland godt sammen. Røren skal være klissete og lett å røre sammen. Bland inn jordbærene.
 5. Bruk spiseskje eller hendene (dypp skje eller hender i vann, så blir det enklere å manøvrere den klissete røren!) og fordel røren til runde kjeks på et bakepapir-kledt stekebrett. Du kan f.eks. lage 25 litt store kjeks, eller 30-35 mindre kjeks.
 6. Stek kjeksene midt i ovnen på 180 grader. Har du laget ca 25 kjeks, er steketiden ca 18 minutter. Er kjeksene flere og mindre i størrelsen, er steketiden 12-14 minutter. Kjeksene er ferdige når de er gyldne. Du kan også trykke lett på kjeksene, og når de er ferdige, ser du at kjeksen glir fint tilbake der du har trykket.
 7. Avkjøl kjeksene på rist.

 

sunne kjeks
Det er vakkert!

 

Merk!

Disse kjeksene er ikke sprø og knasende som vanlige kjeks! Dette er fordi de er søtet med frukt, som gjør dem mykere. Du kan bli skuffet hvis du prøver å erstatte høyt elskede cookies med disse kjeksene. Det er nemlig en umulig oppgave å erstatte noe som er HELT usunt med noe som er skikkelig sunt og fortsatt like godt (- i hvert fall for meg!). Så det vil jeg være helt åpen om.

Lag sunne kjeks med jordbær og kokos som en godsak du kan gi barna (og deg selv!) når som helst. I matpakken, som snacks eller en sunn dessert. Du kan til og med bruke dem som et måltid, hvis du har dårlig tid eller barnet ditt har dårlig appetitt. Er barnet ditt litt pjusk av sykdom, kan sunne kjeks være løsningen på å få i barnet litt mat, uten for mye mas og overtalelse.

 

Oppbevaring:

Sunne kjeks med jordbær og kokos lagres i kjøleskap eller fryseren.

 

sunne kjeks

 

Velbekomme!

 

2 Comments

  • Rose

   Hei! Du kan godt bruke frosne jordbær, men frosne jordbær er vanskeligere å skjære i skiver, og det vil nok bli litt mer mosete jordbær i blandingen. Den gode smaken på kjeksene vil du fortsatt få, enten du bruker frosne eller ferske jordbær! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *