Frokost/lunsj/kvelds,  Oppskrifter

Kjøleskapsgrøt med kokosmelk

Kjøleskapsgrøt med kokosmelk er en herlig variasjon til brødmåltider! Når jeg lager kjøleskapsgrøt, tar jeg alltid utgangspunkt i ingredienser i kjøleskapet som trenger å bli brukt opp. Akkurat denne lager jeg hvis jeg har rester av kokosmelk tilgjengelig. Ved å bruke yoghurt med smak, blir kjøleskapsgrøten søt nok til at jeg ikke trenger annen søtning. Smaken varierer jeg ut i fra hvilken yoghurt jeg har i, og hva jeg bruker som topping.

 

kjølekskapsgrøt kokosmelk
Kjøleskapsgrøt laget på kokosmelk, yoghurt, havregryn og chiafrø!

 

Etter å ha laget kjøleskapsgrøt en god stund, lager jeg det fortsatt først og fremst til meg selv. Barna har ikke omfavnet det helt enda. Men de synes det er gøy å se på grøten, trykke litt på den, og smake på den. Chiafrøene gir den et spennende utseende, og en annerledes konsistens. Slik utforsker vi flere sanser i én liten skje, og det er veldig gøy!

(Jeg er (veldig!) svak for kokos, og har flere varianter av kjøleskapsgrøt med kokos. Har du ikke kokosmelk tilgjengelig, men du har derimot revet kokosmasse? Da kan du forsøke denne kjøleskapsgrøten – som er min absolutte favoritt!)

 

Ingredienser:

Denne oppskriften gir 1 stor porsjon, eventuelt 2 litt mindre.

Til grøten:

  • 2 dl kokosmelk*
  • 0,5 dl yoghurt med smak av f.eks. vanilje, melon, pasjonsfrukt, bringebær, etc.
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 ss chiafrø

* Hvis du ikke har så mye som 2 dl kokosmelk, kan du fylle opp med vanlig melk. Da ville jeg samtidig tatt i 1 ekstra ss chiafrø eller havregryn. Hvis du bruker lett variant av kokosmelk, ville jeg også tatt i ekstra chiafrø eller havregryn for å unngå at grøten blir for tynn.

Til topping:

  • Nøtter, frø og korn etter eget ønske. Eksempler: solsikkekjerner, gresskarkjerner, valnøtter, mandler, pekannøtter.
  • Oppskåret frukt og bær etter eget ønske. Eksempler: eple, bringebær, mango, jordbær, ananas, melon, pære.
  • Pynt med spiselige blomster og fersk mynte, hvis du vil lage en skikkelig lekker skål!

 

kjøleskapsgrøt kokosmelk
Kjøleskapsgrøt med kokosmelk blir ekstra lekker med spiselige blomster (her: oxalis) og mynteblader fra hagen!

 

Slik gjør du:
  1. Bland sammen kokosmelk, yoghurt, havregryn og chiafrø.
  2. Hell det over i et passende glass eller beholder med lokk. (Alternativt kan du blande alt sammen i et romslig glass, sette på lokket, og riste hardt, slik at ingrediensene blander seg godt.)
  3. Sett grøten i kjøleskapet, og la den stå over natten.
  4. Skjær opp frukt og bær. Hakk nøtter.
  5. Server med frukt, bær og nøtter.

 

Nyt en deilig variasjon til frokost, lunsj eller kveldsmat!

 

kjølekskapsgrøt kokosmelk
Velbekomme!

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *