Ikke lag middag fra bunnen hver dag
Ord for dagen fra undertegnede, og en vennlig påminnelse om hva som betyr mest her i livet. Jeg prøver nemlig å unngå drømmer som ikke kommer til å gå i oppfyllelse. De bryter meg bare ned.
Det finnes viktigere ting i et hektisk småbarnsliv, enn sunn middag laget fra bunnen. Og jeg tillater meg selv dette regelmessig, de gangene barna (eller jeg) har behov for at tiden brukes på noe annet enn matlaging.
Jeg unngår å lage middag fra bunnen når:
- Det har vært en tøff dag i barnehagen, og 3-åringen har større behov for å sitte på mammas fang, enn at mamma står på kjøkkenet og lager nydelig middag.
- Det er for liten tid etter skole og før aktiviteter, og det er viktigere at 6-åringen har mat i magen, enn at måltidet er spekket med sunne næringsstoffer.
- Det viser seg at barna i nabolaget har samlet seg i MIN hage, og lurer på hva vi skal ha til middag.
- Vi må få spist opp restene, og maten som begynner å bli dårlig.
Vips! har du et par situasjoner hvor det er viktigere å være TIL STEDE og servere NOE, uten hovedfokus på HVA.
Det betyr ikke at sunnhet kastes på bålet og at du ikke blir årets mor.
Du ER årets mor.
Men her er et par tips til middager som er sunne nok, bra nok og raske nok
– til at du kan skyve en dårlig samvittighet ut døren:
- Havregrøt (lag den på melk og server med frukt og bær)
- Ostesmørbrød (i sin enkleste form: brødskive, ketchup, skinke og ost! Men det er lov å pimpe den opp også: rester av pastasaus, chorizo og pestoliven blir nydelig, oppgradert versjon!)
- Kveldsmat til middag (lag en helgefrokost og server den til middag. Pynt med servietter, tenn et lys, og sjekk effekten.)
- Restefest (tøm kjøleskapet, og legg ulik restemat i skåler, og la barna plukke sine favoritter. Server med grovt brød med margarin, så er du sikker på at magene fylles.)
Den ekstra tiden du får i gave, må du utnytte til å sniffe og kose litt ekstra på de rundt deg. Og gled deg til hva du kan lage til middag neste gang. Noe sunt fra bunnen, kanskje?