My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Oppskrifter,  Snacks og småretter

Bringebærsyltetøy med chiafrø

Bringebærsyltetøy med chiafrø er utrolig lett å lage, og smaker så godt! Det krever ikke så mange bær, og det gir deg mulighet til å bruke opp de slappe og mindre fristende bærene som ligger igjen i kjøleskapet. 

 

 

Jeg har alltid tenkt at det å lage syltetøy er et svært prosjekt, som genererer haugevis av syltetøy som du har tilgjengelig i fryseren hele året. Og akkurat det har gjort at jeg ikke har prøvd meg på sylting, for store prosjekter på kjøkkenet … dét har jeg ikke dreisen på!

Dette syltetøyet derimot! Det lager jeg når jeg ser at det er bær i kjøleskapet som begynner å bli slappe og lite fristende. Oppskriften er såpass liten at den krever kun 5 minutters forberedelser, og så lager syltetøyet seg selv etter det.

Jeg synes det er ganske mye husmorspoeng å hente ved å lage syltetøy, og jeg trodde aldri jeg skulle innkassere disse poengene frivillig… Men nå lager jeg bringebærsyltetøy med chiafrø til stadighet!

Mat som begynner å bli dårlig, er min største motivasjon på kjøkkenet, og det er definitivt de slappe og lite fristende bærene som har fått meg i gang med syltetøylagingen. Finnes det noe bedre enn å forvandle de minst delikate bærene til et nydelig syltetøy?? Nei!

Bringebærsyltetøy med chiafrø lager jeg på vaniljesukker, honning og sukker. Du kan gjerne sløyfe sukkeret, da blir det naturlig nok mer syrlig.

Husk at barn under 1 år ikke skal spise honning!

 

Bringebærsyltetøy chia
Bringebærsyltetøy med chiafrø – med hint av vaniljesmak!

 

Ingredienser:
 • 250-300 g bringebær, frosne eller ferske. Hvis du bruker frosne, la de tine før du setter i gang.
  (Du kan gjerne mikse med andre bær eller frukter. Skjær opp i passende biter, og lag et blandings-syltetøy!)
 • litt vann, hvis du bruker ferske bær
 • 1-2 ts vaniljesukker
 • 2 ts honning (kan erstattes med sukker hvis du har barn under 1 år)
 • 1 ss sukker (kan sløyfes)
 • 2 ts chiafrø

 

Slik gjør du:
 1. Ha bærene i en liten kjele. Hvis du bruker ferske bær, hell en skvett med vann oppi, slik at vannet såvidt dekker bunnen av kjelen. Mos bærene lett mens du lar det koke opp.
 2. Når bærene er blitt til en bløt suppe, rør inn vaniljesukker, honning og sukker.
 3. Trekk kjelen av platen, og la blandingen avkjøle seg litt før du tilsetter chiafrøene. Det kan være lurt å helle blandingen over i noe annet, slik at avkjølingen går fortere.
 4. La syltetøyet stå på benken til det er romtemperert, og sett det deretter i kjøleskapet for å godgjøre seg. Etter en time er det klart til servering.

 

Oppbevaring og holdbarhet:

Oppbevar syltetøyet i et tett glass i kjøleskapet. Det er holdbart i en ukes tid, men gjerne lenger. Smak og kjenn etter.

 

Tips!

Vet du hva som er skikkelig godt sammen med hjemmelaget bringebærsyltetøy?

Jo, for eksempel Grove lapper (sveler) eller Grove arme riddere!

 

bringebærsyltetøy chia
Grove lapper (sveler) smaker ekstra godt med hjemmelaget bringebærsyltetøy med chiafrø!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *