Oppskrifter

Rabarbrasaft med jordbær

Rabarbrasaft med jordbær er en forfriskende og nydelig drikk! Ikke minst ser den så lekker ut, at man bare må forsyne seg av den når den blir satt frem. Den passer perfekt på varme sommerdager, men ikke minst som en ekstra god alkoholfri drink – når som helst.

 

rabarbrasaft med jordbær
Rabarbrasaft med jordbær, og ikke minst tannpirkere med blåbær!

 

Jeg elsker hjemmelaget saft! Vanlig kjøpesaft er ikke så spennende, men hjemmelaget saft er pimpet opp, og gir meg en følelse av ekstravaganse. Når jeg drikker hjemmelaget saft, nyter jeg hver slurk. Og jeg passer på å ha i isbiter og gjerne en sitronskive oppi glasset (eller som her: en tannpirker med blåbær) for at den skal se enda mer innbydende ut – det fortjener den.

Denne oppskriften er ganske liten, og passer bra hvis du har noen stilker igjen av rabarbraen. Det beste av alt er at denne saften ikke kan slå feil, for hvis den blir litt for syrlig, jukser du bare litt ved å blande i litt sitronbrus eller kjøpesaft med sitronsmak. Da har du fortsatt en pimpet opp, ekstravagant saft som du kan nyte hver slurk av!

 

rabarbrasaft med jordbær
Sweet!

 

Ingredienser:
  • 300 g rabarbra
  • 300 g jordbær
  • 1 sitron (økologisk)
  • 8 dl vann
  • 1 dl sukker

 

Slik gjør du:
  1. Rens rabarbraen ved å kutte av topp og bunn, og fjerne flekker. Skjær rabarbraen i grove biter.
  2. Rens jordbærene.
  3. Vask sitronen og del den i 6 biter.
  4. Legg jordbær og bitene av rabarbra og sitron i en kjele. Hell over vannet.
  5. Kok i ca 10 minutter, til bitene er møre.
  6. Sil saften, og hell den tilbake i kjelen.
  7. Tilsett sukkeret, og gi saften et oppkok.

 

Servering:

Man kan ikke alltid vite hvor “perfekt” rabarbrasaften blir, både med tanke på syrlighet, sødme og blandingsforhold. Her er et par tips:

Saften er for syrlig:

  • Bland saften ut med noe annet som har søt smak, f.eks. sitronbrus eller kjøpesaft med sitronsmak (eller noe annet du synes er passende)
  • Du kan også tilsette mer sukker og gi saften et nytt oppkok.

Blandingsforhold:

  • Ta utgangspunkt i at du kan blande saften 1:1 – altså like mye saft som vann (eller brus/kjøpesaft). Men smak deg frem, kanskje du må blande den litt sterkere.

 

Oppbevaring:

Saften oppbevarer du i kjøleskap. Den tåler å stå der i flere uker. Alternativt kan du fryse den ned.

 

rabarbrasaft med jordbær
Rabarbrasaft med jordbær er så godt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *