My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Lyse muffins med hvit sjokoladeglasur

Lyse muffins med hvit sjokoladeglasur er enkle, saftige muffins med søt og god smak. Hvit sjokoladeglasur er prikken over i-en, og barna kjemper om å få slikke bollen. Med kakestrøssel, revet/hakket sjokolade, nøtter eller bær, blir disse muffinsene SÅ lekre!

 

lyse muffins

 

Oppskriften på Lyse muffins er inspirert av Tines oppskrift på muffins grunndeig. Denne oppskriften finner du her. Første gang jeg laget disse, tenkte jeg at jeg skulle følge Tines oppskrift slavisk, og lage søte muffins slik som “alle andre gjør”. Men jeg klarte ikke la være å gjøre dem bittelitt sunnere… Både fordi jeg som ernæringsfysiolog er miljøskadet på slikt, og fordi jeg rett og slett ikke har H-melk og meierismør i kjøleskapet mitt.

Min variant av oppskriften er fortsatt søt, saftig og veldig god! Den bør absolutt prøves! Jeg tyr til denne, samtidig som jeg takker Tine for herlig inspirasjon.

Hvit sjokoladeglasur kom jeg frem til på grunn av to ting: 1) Min mann og min datter elsker hvit sjokolade og 2) siden muffinsene ikke har noen distinkt smak av f.eks. bær eller vanilje, tenkte jeg det kunne være godt med litt ekstra herlighet i glasuren. (Jeg hadde rett.)

Her kommer oppskriften!

 

lyse muffins

 

Ingredienser:

Oppskriften gir 12 stk muffins.

Lyse muffins:

 • 2 egg
 • 1,5 dl sukker
 • 125 g matolje, f.eks. raps
 • 1 dl lettmelk
 • 1,5 dl fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
 • 2 dl hvetemel
 • 1,5 ts bakepulver

Hvit sjokoladeglasur:

 • 100 g hvit sjokolade
 • ca 100 g melis
 • ca 3 ss kokende vann

 

Slik gjør du:

Lyse muffins:

 1. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
 2. Bland sammen matolje og melk, og ha det oppi eggedosisen. Bland godt.
 3. Bland sammen mel og bakepulver, og ha det oppi røren. Bland godt.
 4. Fordel røren i 12 muffinsformer.
 5. Stek på 190 graders varme i ca 18 minutter. Sjekk med en gaffel om de er ferdige: når det ikke fester seg noe deig til gaffelen, er muffinsene ferdige.
 6. Avkjøl muffinsene på rist.

Hvit sjokoladeglasur:

OBS! Mengdemål på vann og melis er omtrentlig! Det er ikke så mye som skal til for å endre konsistensen, så tilsett litt og litt, til du får en passende konsistens. Glasuren skal være rennende, men ikke for tynn.

 1. Del opp sjokoladen og ha den i en bolle som du setter oppi varmt vann. La den hvite sjokoladen smelte.
 2. Ha i ca 3 ss kokende vann, og bland godt sammen.
 3. Ha i litt og litt melis, totalt ca 100 g. Bland godt sammen til passende konsistens.
 4. Pynt muffinsene med glasuren, og dryss over kakestrøssel, revet/hakket sjokolade og nøtter eller bær – mulighetene er mange!

 

lyse muffins

 

Kos dere med muffinsene!

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *