Fylte bringebær med yoghurt og blåbær
Fylte bringebær med yoghurt og blåbær er en stilig måte å servere bær på, som barna kommer til å elske! Og siden bringebærene er fylt med yoghurt, metter de mer, og er derfor supre som snacks eller mellommåltid.
Denne oppskriften er så enkel, at den knapt kan kalles en oppskrift. Perfekt i et hektisk småbarnsliv!
Tips! Dette er matlaging som passer ypperlig for små hjelpere! Ta med barna i matlagingen, for her gjør det ikke så mye om de småspiser litt underveis, og det er ingen varme eller skarpe gjenstander de må passe seg for.
Ingredienser:
- ferske bringebær, gjerne store
- ferske blåbær
- yoghurt med vaniljesmak, gjerne gresk yoghurt
Slik gjør du:
- Hell yoghurten over i en sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig, blank engangspose og klippe et hull i hjørnet.
- Sprøyt en liten porsjon yoghurt inn i bringebærene.
- Dytt et blåbær i toppen av hvert bringebær.
- Legg bringebærene på en tallerken eller i en form, slik at bærene ikke ligger oppå hverandre. Legg bringebærene i fryseren. Når bærene er fryst, kan du legge dem over i en boks.
Servering:
Fylte bringebær med yoghurt og blåbær kan selvsagt serveres direkte, uten at de fryses ned. De er minst like gode da!
Hvis du fryser dem ned, kan du la de ligge litt på benken før du serverer dem, for de er – naturlig nok – isende kalde å spise, hvis de kommer rett fra fryseren. Det synes i hvert fall jeg, men min erfaring med egne barn, er at de gjerne liker å gnage litt på dem frosne også, så gjør det som passer best.