My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Middag,  Oppskrifter

Potetlapper

Har du rester av kokte poteter i kjøleskapet? Da kan du lage potetlapper – det er enkelt og barnevennlig! Potetlapper er praktisk fingermat som barna kan spise mellom aktiviteter, eller du kan servere det som tilbehør til annen middagsmat.  

 

potetlapper
Potetlapper, her servert med guloststaver, syltetøy, litt grønnsaker og druer. Lett å servere, lett å spise!

 

De som kjenner meg, vet at lapper lages hyppig på mitt kjøkken. Og det er mange grunner til det! Lapper er SÅ barnevennlig og det er en SÅ enkel måte å få brukt opp rester på!

Lapper er enkle å lage og enkle å spise, og de spriter opp måltidene, enten når de serveres som tilbehør til middagen eller matpakken, eller som måltid i seg selv. Lapper appellerer til barn, og det er ingen grenser for hvordan de kan serveres!

Akkurat disse potetlappene er ikke søte på smak, så de passer godt som tilbehør til middagsmat, f.eks. laks eller kylling. De kan også serveres med pålegg, som f.eks. smøreost, skinke, gulost, brunost og syltetøy.

 

Ingredienser:
  • 250-300 g kokte poteter (har du en kokt gulrot-rest, slenger du selvsagt denne med!)
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1 dl fullkornshvetemel, f.eks. Fibra
  • smør til steking

 

potetlapper

 

Slik gjør du:
  1. Mos potetene med en gaffel.
  2. Bland potetene med egg og melk.
  3. Tilsett melet, og bland til du får en jevn røre.
  4. Stek potetlapper på middels varme. Bruk en spiseskje for å lage passende porsjoner. La lappene steke et par minutter på hver side.
  5. Server!

 

Søtere lapper?

Hvis du vil lage lapper som smaker søtt, er Ekstra gode bananlapper noe du bør prøve! Disse kan lages med “skjulte grønnsaker”, og er kjempepopulære hos oss. Bananlapper lager jeg hver gang jeg har en moden banan, og det er ganske ofte! Bananlappene spiser vi ofte hvis vi vil kose oss litt på kveldene, eller jeg gir barna det som en liten godbit i matpakken. Ikke minst tyr jeg til disse når barna er pjuske og har liten matlyst. Da er bananlappene en super måte i få i dem noen gode næringsstoffer, samtidig som de får mat som smaker søtt og godt.

Vinn-vinn!

 

potetlapper
Bananlapper med gulrot!

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *