My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Lys brownie med søtpotet og sjokolade

Lys brownie med søtpotet og sjokolade, er virkelig en vinner! Den er basert på restemat, den er rask, og den smelter på tungen. Ettåringen skriker etter kakestykkene, treåringen og seksåringen viner av fryd når den lages, og for ikke å snakke om min mann og jeg … Vi gjemmer unna flere biter for å sikre oss til kvelden, før barna kaster seg over godbitene. Denne kaken er med andre ord FANTASTISK!

brownie søtpotet sjokolade
Lys brownie med søtpotet og sjokolade – M! M! M!

 

Har du rester av søtpotet, enten ferdig kokt eller rå, har du verdens beste unnskyldning for å lage denne herligheten. Selv har jeg en tendens til å ha en halv søtpotet liggende og skrumpe i kjøleskapet. Da er det ikke langt mellom den skrumpete søtpotetbiten og en Lys brownie med søtpotet og sjokolade. Til glede for alle!

Og hvilken transformasjon! En skrumpete søtpotet som krones til kakedronning – det er rett og slett vakkert!

 

brownie søtpotet sjokolade

 

Som du ser av bildene, er egentlig denne kaken en blondie – ikke brownie, siden den er mer en blondine enn en brunette. Uansett utseende: dette er en kake som smaker ganske annerledes enn den velkjente sjokoladebrownien. Men la dette på ingen måte skremme deg! Selv om den smaker annerledes, smaker den helt NYDELIG!

 

Ingredienser:
 • 250 g rå søtpotet (eller 230 g kokt søtpotet)
 • 125 g olje, f.eks. raps. Du kan også bruke smeltet smør som du avkjøler.
 • 100 g lønnesirup. Du kan erstatte lønnesirupen med sukker eller annen søtning.
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 egg
 • 50 g sjokolade (både hvit og vanlig sjokolade er kjempegodt!)
 • 150 g hvetemel
 • 1/4 ts bakepulver

 

Slik gjør du:
 1. Skjær søtpotet i biter og kok dem møre (ca 10 minutter). Legg bitene på litt tørkepapir slik at overflødig vann trekkes ut.  Mos bitene med gaffel og la de avkjøle.
 2. I en stor bakebolle: tilsett olje, lønnesirup, vaniljesukker og egg. Bland godt sammen med en visp.
 3. Tilsett moset søtpotet, og bland godt sammen til du har en jevn røre.
 4. Grovhakk sjokolade. Bland bitene i røren.
 5. Tilsett hvetemel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i røren med en slikkepott eller sleiv.
 6. Hell røren i et lite bakepapirkledt stekebrett, størrelse 20 x 30 cm eller litt mindre.
 7. Stek midt i ovnen på 175 grader i 8-10 minutter. (Den må stå litt lenger hvis du bruker mindre stekebrett.) Kaken er ferdig når du kan stikke den med en gaffel, uten at det er noe deig som sitter fast på gaffelen. Du kan også trykke lett på kaken, og når den er ferdig, ser du at kaken glir fint tilbake der du har trykket.
 8. La kaken avkjøle i stekebrettet, før du skjærer den opp i 16 biter.
 9. Server og NYT!

Oppbevar restene – hvis det blir noen! – i kjøleskap.

 

Brownie med søtpotet og hvit sjokolade
Lys brownie med søtpotet og denne gangen hvit sjokolade – out for grabs!

 

Lys brownie med søtpotet og sjokolade, er ikke noen sunn kake i utgangspunktet. Men den har en sunn vri! Søtpoteten gir den en skjult grønnsak, i tillegg til at jeg alltid bruker olje fremfor meierismør. LITT lettere samvittighet, der altså… Vil du lese mer om å lage sunnere varianter av kaker, kan du se her: Slik lager du kaker og kos med sunn vri.

 

Andre kaker og kos med sunn vri?

Her er mine favoritter, når jeg har lyst til å lage noe ekstra godt! Grove eplemuffins med bringebær og Uslåelig banankake (med sjokoladebiter), for ikke å snakke om Grove vafler med rømme, som fort blir en lunsj i helgene hos oss.

 

God baking og velbekomme!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *