My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Middag,  Oppskrifter

Kremet pasta med scampi og grønnsaker

Kremet pasta med scampi og grønnsaker er en enkel, sunn og deilig middag! Pasta er barnevennlig mat som er lett å lage og lett å like. Det er også lett å variere, og lett å gjøre sunt! Jeg liker spesielt når jeg klarer å lage en pastamiddag som smaker godt for barna, og ikke minst for oss voksne. Kremet pasta med scampi og grønnsaker er noe som passer for alle!

 

pasta med scampi
Kremet pasta med scampi og grønnsaker, her laget med fersk grønnsakspasta. Enkelt, sunt og nydelig!

 

Bruk grov pasta, enten tagliatelle, penne, macaroni, etc. Pastaen jeg har brukt på disse bildene, er fersk grønnsakspasta. Den er med brokkoli og har koketid på 1 minutt. Det passer ypperlig i vår hverdag, fordi det er raskt og sunt!

Lag gjerne denne retten med chili, da får den litt ekstra fart! Foreløpig må jeg lage denne uten, siden barna mine plutselig hyler til hvis det blir for sterkt. Men med tiden, skal jeg garantert legge til chili i min pasta med scampi..!

 

Ingredienser:
 • Grov pasta etter eget ønske
 • Ferdig kokt scampi, ca 300 g
 • 1 fedd hvitløk (eller mer, hvis du elsker hvitløk)
 • 1 stk chili (kan sløyfes)
 • gulrot, løk, paprika og sukkererter – totalt ca 7 dl ferdig kuttet (bruk gjerne de grønnsakene du har liggende og som du må få brukt opp, f.eks. squash, vårløk, grønnkål, spinat)
 • olje til steking
 • 3 dl lett matfløte
 • saften fra en halv lime
 • parmesan og basilikum til servering

 

pasta med scampi

 

Slik gjør du:
 1. Finhakk hvitløk og chili. Skjær gulrot i tynne staver, løk i strimler eller mindre biter, sukkererter på langs og paprika i mellomstore biter. Bruker du andre grønnsaker, skjærer du dem slik du ønsker.
 2. Kok pastaen som beskrevet på pakken. (Hvis du bruker pasta med svært kort koketid, slik som fersk grønnsakspasta jeg har på bildet her, kan du vente med å koke pastaen til rett før fløtesausen er klar.)
 3. Stek hvitløk, chili, løk og gulrot i olje. Tilsett paprika og sukkererter.
 4. Tilsett scampi og matfløten. Kok opp.
 5. Bland inn ferdig kokt pasta. Hell over limesaften.
 6. Server med revet parmesan og fersk basilikum.

 

Vel bekomme!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *