My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Oppskrifter

Kjøleskapsgrøt med chia og kokos

Kjøleskapsgrøt har jeg visst om lenge, men det er først nå den senere tiden at jeg har forstått hva som er den store begeistringen. Tidligere har jeg ikke funnet en passende oppskrift, men NÅ har jeg en sikker vinner!

 

kjøleskapsgrøt

 

Jeg har prøvd å lage kjøleskapsgrøt tidligere. Det har vært noen halvhjertede forsøk, hvor jeg har trikset med oppskriften – for å få den sunnere, så klart – og endt opp med (en ikke så fristende) kjøleskapssuppe.

Men for en stund siden ga jeg det hele et nytt forsøk, fordi jeg hadde noen fristende ingredienser liggende. Ingrediensene var litt vaniljeyoghurt, litt melonyoghurt, mango og gresskarkjerner. Jeg gjorde litt research, og trikset sammen min egen kjøleskapsgrøt, og satte glasset i kjøleskapet. Jeg tenkte at dette går vel som det pleier: Jeg våkner til en ganske ubrukelig suppe i morgen.

 

Resultatet: Jeg tok feil. Og jeg traff blink.

Jeg våknet til en nydelig kjøleskapsgrøt, som ble helt fortreffelig da jeg fikk tilsatt mango, jordbær, gresskarkjerner og valnøtter. Den var så god, at jeg bestemte meg for å spare den til senere på dagen, da jeg visste at jeg ville ha tid til å virkelig NYTE den.

Det har blitt mange kjøleskapsgrøter siden, men alltid den samme. Barna synes det er gøy å se på den, trykke litt på den og smake på den. Chiafrøene gir den et spennende utseende, og en annerledes konsistens. Her utforsker vi flere sanser i én liten skje. Det er veldig stas!

Det beste av alt, er at denne kjøleskapsgrøten er fylt til randen av sunne næringsstoffer. Jeg nevner i fleng: Proteiner fra yoghurt og melk, umettede fettsyrer (inkludert omega 3 fettsyrer) fra nøtter og chiafrø, sunne karbohydrater fra havregryn… Og listen over vitaminer og mineraler er LANG, men la meg i hvert fall nevne kalsium, jod, jern og flere ulike B-vitaminer. Og glemte jeg å nevne kostfiber?? Som du skjønner er jeg fornøyd, med både innhold og smak. Og da banker det litt ekstra i ernæringshjertet mitt… ♥

Lag kjøleskapsgrøt med chia og kokos, du også! Eller enda bedre: Bruk den som et utgangspunkt til å lage din egen favorittutgave!

 

kjøleskapsgrøt
Denne kjøleskapsgrøten er laget på en blanding av vanilje- og melonyoghurt, mango, jordbær, gresskarkjerner og valnøtter. MMMM!!

 

Ingredienser:

Denne oppskriften gir 1 (voksen) porsjon.

Til grøten:

 • 1,25 dl yoghurt med smak av f.eks. melon, vanilje, pasjonsfrukt, mango, bringebær, jordbær.
 • 0,75 dl melk
 • 2 ss havregryn
 • 1 ss chiafrø
 • 1 ss kokosmasse

Til topping:

 • Nøtter, frø og korn etter eget ønske. Eksempler: solsikkekjerner, gresskarkjerner, valnøtter, mandler, pekannøtter.
 • Oppskåret frukt og bær etter eget ønske. Eksempler: mango, jordbær, bringebær, ananas, melon, pære.

 

Slik gjør du:
 1. Bland sammen yoghurt og melk.
 2. Bland inn havregryn, chiafrø og kokosmasse.
 3. Hell det over i et passende glass eller beholder med lokk. (Alternativt kan du blande alt sammen i et romslig glass, sette på lokket, og riste hardt, slik at ingrediensene blander seg godt.)
 4. Sett grøten i kjøleskapet, og la den stå over natten.
 5. Skjær opp frukt og bær. Hakk nøtter.
 6. Server med frukt, bær og nøtter.

 

Nyt en deilig variasjon til frokost, lunsj eller kveldsmat!

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *