Vegetarisk lompepizza med søtpotet
Lompepizza er en enkel og rask vei til et nydelig måltid! Det kan lages lett eller sofistikert, alt etter som hvem du ønsker å behage. Og siden lompene er så små, kan du kombinere både de enkle og de mer sofistikerte, på ett og samme brett. Slik lager du mat som alle liker, både den noe kresne datteren og den mer kulinariske moren.
Lag lompepizza på rester!
Lompepizzaene er sjelden planlagte, men likevel veldig praktiske løsninger i vår husholdning. Lomper som er til overs fra grillingen er vårt første utgangspunkt (eller tortilla-lefser fra tacoen). Deretter ser vi hva vi kan bruke til saus – både tomatsaus og hvit saus blir bra. Så finner vi frem det vi har av smått som vi kan bruke som fyll.
Smårester av kjøtt fra andre middager eller påleggsskiver, er perfekt til lompepizza. Men her er det også gøy å være kreativ, og prøve seg frem med litt annerledes fyll!
Akkurat denne – Vegetarisk lompepizza med søtpotet – Er Så God! Derfor måtte den foreviges her på Barnas Mat.
Ingredienser:
Siden dette er en rett som lages av rester, er det vanskelig å gi konkrete mengdemål. Mengde kommer også an på hvor mange lompepizzaer du skal lage. Så bær over med meg, hvis denne oppskriften blir litt mer svevende enn ellers…
Utgangspunkt her er 4 stk lompepizzaer.
Pizzabunn:
- potetlomper
Andre alternativer: tortilla-lefser. Noen synes grove tortilla-lefser blir for stive og grove til selve tacoen, men de funker som fjell til dette!
Pizzasaus:
- 2 store ss creme fraiche
- litt finhakket hvitløk ELLER 2 ts pesto ELLER 2 ts saus fra pestomarinerte oliven (det er dette jeg sverger til!) eller en salig blanding
Andre alternativ: rester av pastasaus, hermetiserte tomater, pizzasausen du pleier å bruke.
Pizzafyll:
- rødløk
- paprika
- cherrytomat
- spinat
- søtpotet, ca 1/2 liten
- oliven
- pinjekjerner
- gulost
- parmesan
Andre (kjøttfrie) alternativer: sopp, gresskar, ruccola, ananas, chili, fennikel, aubergine, mozzarella-ost, nøtter, etc.
Slik gjør du:
- Kutt rødløk og paprika i tynne strimler.
- Skjær cherrytomater i tynne skiver.
- Skjær søtpotet i tynne skiver, gjerne med potetskreller eller ostehøvel.
- Stek søtpotetbitene lett med litt olje i en stekepanne.
- Bland sammen ingrediensene til pizzasausen.
- Smør lompene med et lag pizzasaus. Ikke ta for mye, siden bunnen på denne pizzaen er så tynn.
- Dryss på et lag gulost.
- Legg på fyllet.
- Dryss over et lite lag med revet parmesan.
- Stek midt i ovnene, på ca 200 grader, i 5-10 minutter. Lompepizzaene er klare når osten er gylden. Følg med underveis i steketiden, slik at ikke bunnen blir brent.
- Server og NYT!