My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Skråblikk

Når barn lever på brødskiver

Mine barn lever i perioder på brødskiver. Det er brødskiver til frokost, lunsj, mellommåltid og kvelds. De velger ostesmørbrød til middag eller velger bort hele middagen til fordel for en blings.

 

når barn lever på brødskiver

 

Når jeg får et bestemt: “Jeg vil bare ha brød. Brød med smør!”, er det bare å rydde vekk kjelene. Det er derfor ikke så rart, og heller ikke uvanlig, at jeg serverer en av våre ultimate middags-favoritter: Kveldsmat til middag. Og det med stor suksess, også for de voksne!

(Kveldsmat til middag kan du lese mer om i innlegget om middagsfavoritter: 7 middager barna liker.)

 

når barn lever på brødskiver
Kveldsmat til middag! En favoritt for barn som lever på brødskiver…

 

Brødskiver til unnsetning

Brødmat er en stor del av norsk kosthold, og barn har en tendens til å like det. Min familie er intet unntak. Middag derimot er ikke mine barn alltid så glade i… Her i huset er middagsmat mest et viktig felles samlingspunkt, en øvelse på nye smaker og praktiske og sosiale ferdigheter. Vi øver på å spise fint, bruke skje, gaffel og kniv, sitte stille, snakke om hyggelige ting, vente på hverandre, etc. Det betyr at middagsmat ikke utgjør så stor del av mine barns daglige matinntak, og at kveldsmat i perioder er et viktig måltid.

 

Det finnes verre ting for barn å leve på enn brødskiver!

Ingen barn har dødd av for mange brødskiver. Det finnes langt verre ting de kunne vært avhengig av. Hvis man er oppmerksom på hva slags brødmat man gir, og man fortsetter å tilby barn middagsmat og nye smaker, er det helt uproblematisk at barn lever på brødskiver i en periode. Vi håper at det er som nesten alt annet: EN FASE!

 

Sunn brødmat

Siden vi spiser mye brødmat, er jeg ekstra opptatt av at brødet er grovt nok og at påleggene jeg serverer er sunne og næringsrike.

Brødet er grovt – det har det alltid vært. Så det er barna mine vant til.

Slik velger du sunt brød

Påleggene er i hovedsak proteinrike, for eksempel leverpostei, skinke, gulost, kremost, makrell i tomat og egg. Til hvert måltid får de noen grønnsaker, og da er min samvittighet ren med tanke på næringsstoffene i disse måltidene.

 

sunt brød
For 3-åringen er det lite som slår en dobbeltskive med kaviar

 

Slik velger du sunt pålegg

Brunost og syltetøy spiser vi i helgene, men det er muligheter også på porsjon nummer to til frokosten eller kveldsmaten, hvis stemningen er god. Eller hvis stemningen er veldig, veldig dårlig. Noen ganger er brød med syltetøy det eneste som kan få 3-åringen til å gape og blodsukkeret til å stige, og da blir det slik.

Men jeg kjøper ikke sjokoladepålegg. Enda.

 

Du tippet riktig. Jeg kjøper ikke sjokoladepålegg

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *