My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Kaker og godbiter,  Oppskrifter

Havrekjeks med eple

Dette er deilige havrekjeks med eple – fulle av sødme og smak, og helt uten tilsatt sukker! De er herlig sunne og definitivt godkjent av barna. Havrekjeks med eple passer perfekt som en godbit i matpakken, eller når søtsuget rammer i hverdagen. PS! De er nøtte- og melkefrie.

 

 

Med denne oppskriften får du 20-30 havrekjeks.

 

Ingredienser:
  • 1 dl rosiner
  • 1,5 revet eple
  • 3,5 dl havregryn
  • 1 dl grovt mel, f.eks. fullkornshvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel (kan sløyfes)
  • 1 moden banan
  • 1 egg
  • 1 dl rapsolje (eller annen smakløs olje)

 

 

Slik gjør du:
  1. Legg rosinene i bløt, ved å ha dem i en liten skål og dekke dem med kokende vann.
  2. Skrell eplene og riv dem på den grove siden av rivjernet.
  3. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bland inn revne epler.
  4.  I en annen mindre bakebolle: Mos bananen med en gaffel, og bland inn olje og egg til du har en jevn røre.
  5. Hell vannet av rosinene, og bland dem med de tørre ingrediensene.
  6. Hell banan-røren over de tørre ingrediensene og bland sammen.
  7. Fordel blandingen med spiseskje utover et bakepapir-kledt stekebrett. Gjør bitene runde ved å forme dem med spiseskjeen.
  8. Stek midt i ovnene, i ca 15 minutter på 180 graders varme. Kjeksene skal være lett gyldne og når du klemmer lett på de, skal formen gli tilbake.

 

Legg kjeksene i fryseren, så har du når du trenger!

 

Havrekjeks med eple
Min lille hjelper er som regel med!

 

Disse kjeksene er godkjent av alle de tre barna her i huset, til og med minstemann på snart 1 år. Kjeksene er myke i konsistensen og passer fint som spisetrening for babyer som spiser selv (fra ca 9 måneders alder) – en smakfull og sunn godbit som er et deilig tilskudd til den faste føden.

 

Havrekjeks med eple

 

4 Comments

  • Trine

    Havrekjeksene med eple var vanvittig gode! Måtte steke dem ca 22 min. Tusen takk for flotte oppskrifter, er alltid på jakt etter sunnere kjeks/snack. Lykke til videre!

    • Rose

      Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding! Nå ble jeg glad. 🙂 Og takk for kommentar på steketid, dette kan variere, merker jeg. Det er nok fordi ingrediensene ikke er helt “standard” når det gjelder kjeks. 🙂

  • Janne-Kirsti Nafstad

    Disse vil jeg gjerne lage! Har du forslag til noe å bytte ut rosinene med? Guttene mine er ikke så glad i det.

    • Rose

      Hei og takk for kommentar! Jeg er heller ikke så glad i rosiner, men synes de funker greit i kjeks. 🙂 Men du kan egentlig gjøre mye forskjellig her! Du kan bruke tranebær i stedet for rosiner, eller ferske bringebær, eller rett og slett bare lage kjeksene uten noe ekstra. Lykke til!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *