Havrekjeks med eple
Dette er deilige havrekjeks med eple – fulle av sødme og smak, og helt uten tilsatt sukker! De er herlig sunne og definitivt godkjent av barna. Havrekjeks med eple passer perfekt som en godbit i matpakken, eller når søtsuget rammer i hverdagen. PS! De er nøtte- og melkefrie.

Med denne oppskriften får du 20-30 havrekjeks.
Ingredienser:
- 1 dl rosiner
- 1,5 revet eple
- 3,5 dl havregryn
- 1 dl grovt mel, f.eks. fullkornshvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel (kan sløyfes)
- 1 moden banan
- 1 egg
- 1 dl rapsolje (eller annen smakløs olje)
Slik gjør du:
- Legg rosinene i bløt, ved å ha dem i en liten skål og dekke dem med kokende vann.
- Skrell eplene og riv dem på den grove siden av rivjernet.
- Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bland inn revne epler.
- I en annen mindre bakebolle: Mos bananen med en gaffel, og bland inn olje og egg til du har en jevn røre.
- Hell vannet av rosinene, og bland dem med de tørre ingrediensene.
- Hell banan-røren over de tørre ingrediensene og bland sammen.
- Fordel blandingen med spiseskje utover et bakepapir-kledt stekebrett. Gjør bitene runde ved å forme dem med spiseskjeen.
- Stek midt i ovnene, i ca 15 minutter på 180 graders varme. Kjeksene skal være lett gyldne og når du klemmer lett på de, skal formen gli tilbake.
Legg kjeksene i fryseren, så har du når du trenger!

Disse kjeksene er godkjent av alle de tre barna her i huset, til og med når de har vært små og tennene har vært færre. Kjeksene er myke i konsistensen og passer fint som spisetrening for babyer som spiser selv (fra ca 9 måneders alder) – en smakfull og sunn godbit som er et deilig tilskudd til den faste føden.

4 Comments
Trine
Havrekjeksene med eple var vanvittig gode! Måtte steke dem ca 22 min. Tusen takk for flotte oppskrifter, er alltid på jakt etter sunnere kjeks/snack. Lykke til videre!
Rose
Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding! Nå ble jeg glad. 🙂 Og takk for kommentar på steketid, dette kan variere, merker jeg. Det er nok fordi ingrediensene ikke er helt “standard” når det gjelder kjeks. 🙂
Janne-Kirsti Nafstad
Disse vil jeg gjerne lage! Har du forslag til noe å bytte ut rosinene med? Guttene mine er ikke så glad i det.
Rose
Hei og takk for kommentar! Jeg er heller ikke så glad i rosiner, men synes de funker greit i kjeks. 🙂 Men du kan egentlig gjøre mye forskjellig her! Du kan bruke tranebær i stedet for rosiner, eller ferske bringebær, eller rett og slett bare lage kjeksene uten noe ekstra. Lykke til!