Havrekjeks med eple
Dette er deilige havrekjeks med eple – fulle av sødme og smak, og helt uten tilsatt sukker! De er herlig sunne og definitivt godkjent av barna. Havrekjeks med eple passer perfekt som en godbit i matpakken, eller når søtsuget rammer i hverdagen. PS! De er nøtte- og melkefrie.

Med denne oppskriften får du 20-30 havrekjeks.
Ingredienser:
- 1 dl rosiner
- 1,5 revet eple
- 3,5 dl havregryn
- 1 dl grovt mel, f.eks. fullkornshvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kanel (kan sløyfes)
- 1 moden banan
- 1 egg
- 1 dl rapsolje (eller annen smakløs olje)
Slik gjør du:
- Legg rosinene i bløt, ved å ha dem i en liten skål og dekke dem med kokende vann.
- Skrell eplene og riv dem på den grove siden av rivjernet.
- Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Bland inn revne epler.
- I en annen mindre bakebolle: Mos bananen med en gaffel, og bland inn olje og egg til du har en jevn røre.
- Hell vannet av rosinene, og bland dem med de tørre ingrediensene.
- Hell banan-røren over de tørre ingrediensene og bland sammen.
- Fordel blandingen med spiseskje utover et bakepapir-kledt stekebrett. Gjør bitene runde ved å forme dem med spiseskjeen.
- Stek midt i ovnene, i ca 15 minutter på 180 graders varme. Kjeksene skal være lett gyldne og når du klemmer lett på de, skal formen gli tilbake.
Legg kjeksene i fryseren, så har du når du trenger!

Disse kjeksene er godkjent av alle de tre barna her i huset, til og med når de har vært små og tennene har vært færre. Kjeksene er myke i konsistensen og passer fint som spisetrening for babyer som spiser selv (fra ca 9 måneders alder) – en smakfull og sunn godbit som er et deilig tilskudd til den faste føden.

11 Comments
Trine
Havrekjeksene med eple var vanvittig gode! Måtte steke dem ca 22 min. Tusen takk for flotte oppskrifter, er alltid på jakt etter sunnere kjeks/snack. Lykke til videre!
Rose
Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding! Nå ble jeg glad. 🙂 Og takk for kommentar på steketid, dette kan variere, merker jeg. Det er nok fordi ingrediensene ikke er helt “standard” når det gjelder kjeks. 🙂
Synne Husabø
Sååå saftige og gode! Perfekt som ekstra i matboksen 🙌
Rose
Så hyggelig å høre!! 🙂
Janne-Kirsti Nafstad
Disse vil jeg gjerne lage! Har du forslag til noe å bytte ut rosinene med? Guttene mine er ikke så glad i det.
Rose
Hei og takk for kommentar! Jeg er heller ikke så glad i rosiner, men synes de funker greit i kjeks. 🙂 Men du kan egentlig gjøre mye forskjellig her! Du kan bruke tranebær i stedet for rosiner, eller ferske bringebær, eller rett og slett bare lage kjeksene uten noe ekstra. Lykke til!
Anita V.M Eilertsen
Hei, hvordan lagres havrekjeksen med epler, foruten å ha de i fryseren?
Rose
I tett boks i kjøleskap! 🙂
Anita V.M Eilertsen
Takk🙂
Linda
Så gode! Og så lett å lage 👍 Halvparten ble spist opp med en gang 😅
Rose
Så hyggelig å høre! 🙂