Fajitas med scampi
Fajitas med scampi er en smakfull og enkel middag – laget fra bunnen! Den lager seg raskt, og serveres superenkelt rett i en tortillalefse, eller med det ekstra tilbehøret du ønsker. Dette smaker godt for både barn og voksne!
Bytt ut tacomiddagen med dette neste gang!
Har du kresne barn, er dette en rett du kan servere for å øve barnet på å bli kjent med nye smaker og ingredienser. Server tilbehør du vet barnet liker, f.eks. grønnsaker eller en eksotisk frukt, så er du sikker på at barnet får i seg noe. Kanskje liker barnet scampien, kanskje ikke..! Lykke til!
Ingredienser:
- 3 paprika
- 0,5 løk
- 400 g rå scampi uten skall
- olivenolje
- 1 ts salt (kan sløyfes)
- 0,5 ts pepper
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts spisskummen
- 1 lime
- tortillalefser
- fersk koriander
Valgfrie ingredienser:
- rømme, salsa, guacamole etter eget ønske
- friske grønnsaker som frister
Slik gjør du:
- Kutt paprika og løk i strimler.
- Ha paprika, løk og scampi i en bolle. Tilsett olje, salt, krydder og saften fra en lime. Bland godt sammen.
- Legg blandingen utover et stekebrett, bruk gjerne bakepapir (hvis du – som meg – ikke elsker å vaske opp).
- Stek midt i ovnen, i 10 minutter på 200 graders varme.
Legg blandingen i en tortillalefse, og vær-så-god! Dette er smakfullt og komplett alene! Hvis du ønsker litt ekstra ved siden av, anbefaler jeg at du tar det du liker og har tilgjengelig av f.eks. rømme, salsa, guacamole og friske grønnsaker. Eller hva med litt mango eller ananas?
Bon appétit!