Enkel glasert laks
Asiatisk mat er nydelig, og dette er en superenkel måte å lage laks med smak av Asia på. Enkel glasert laks er lett å tilpasse alles ønsker, ganer og kresenhet – hvis det er viktig. Endelig litt asiatisk på middagsbordet, som ikke er avansert og som kan spises av alle!
Det er absolutt viktig med tilpasning i min familie, hvis måltidet skal bli vellykket. Derfor serverer jeg i tillegg til laks og ris i denne retten: wokede grønnsaker til de voksne, 3-åringen og babyen, og gulrotstaver til den mer skeptiske 6-åringen. Og la oss ikke glemme Sriracha-flasken (sterk chilisaus), slik at vi voksne endelig kan nyte et måltid med litt fart i!
Ingredienser:
- 3 laksefileter
- 3/4 dl soyasaus
- 4 ts sukker
- koriander og lime til servering
- ris
- grønnsaker etter eget ønske
Velg hva slags grønnsaker du vil ha som tilbehør. Vil du ha wokede grønnsaker, kokte eller friske?
Velg det som blir spist!
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Rør ut sukkeret i soyasausen. Hell det over i en dyp skål eller form.
- Skjær laksefileten i store terninger og legg dem i skålen med soyasaus. La bitene ligge her og marinere litt.
- Legg laksebitene på et stekebrett med bakepapir. (Ta vare på marinaden.)
- Stek laksebitene i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, til laksen er glasert og gylden utenpå, og fin og rosa inni.
- Hell marinaden over i en liten saus-kjele, og la den småkoke i et par minutter.
Server bitene av glasert laks med ris, grønnsaker og den kokte marinade-sausen.
Pynt med koriander og lime.
Velbekomme!
(Har du noen gode oppskrifter på fiskemiddager som barna liker, er jeg veldig takknemlig for tips! Bruk kommentarfeltet nedenfor eller kontaktskjema som du finner på siden Om meg.)