My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Middag,  Oppskrifter

Hjemmelagde fiskekaker med purre

Slå et slag for helsen og miljøet med hjemmelagde fiskekaker med purre! Hvit fisk er en enestående proteinkilde, den gir oss mange viktige vitaminer og mineraler, den inneholder lite miljøgifter, i tillegg til at fiskebestandene er bærekraftige. Pose og sekk, altså!

 

Hjemmelagde fiskekaker med purre
Hjemmelagde fiskekaker med purre – i dag servert med kokt potet og brokkoli, friske sukkererter og gulrot.

 

Disse fiskekakene lages på hvit fisk, og de er fortsatt “hvite” når de ligger klare på tallerkenen. Det kan passe godt hvis det sitter små kritikere rundt bordet som rynker på nesen for hver minste grønne flekk.

 

Ingredienser:
(gir 12-15 fiskekaker)
  • 400 g renskåret hvit fisk, f.eks. sei, torsk eller hyse
  • 1 dl hakket purre (den hvite delen, hvis du vil unngå grønn farge i fiskekakene)
  • 1 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • 1 dl melk
  • margarin til steking

 

Slik gjør du:
  1. Del fiskefiletene i mindre biter og legg dem oppi en food prosessor. Tilsett resten av ingrediensene.
  2. Kjør blandingen sammen i 15-20 sekunder hvis du vil at farsen (og fiskekakene) skal være grovmalt. Hvis du vil at farsen skal være finmalt, kjører du blandingen sammen til du får en klumpefri farse.
  3. Form fiskefarsen til fiskekaker med en skje, og stek med margarin i panne på middels varme, 2-3 minutter på hver side. Fiskekakene skal få en gylden brun farge på begge sider.

Server med det du (eller barna!) ønsker. Fiskekakene kan spises som burgere, i wraps, med kokte poteter og grønnsaker, som pålegg på brødskiven… Mulighetene er mange!

 

Hjemmelagde fiskekaker med purre

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *