Ekstra gode bananlapper
Dette er en oppskrift på ekstra gode bananlapper (noen vil kanskje heller si bananpannekaker)! Den er litt mer avansert enn oppskriften på De enkleste bananlappene, men likevel temmelig ukompliserte å lage. Ekstra gode bananlapper passer godt til litt kos på kvelden, i matpakken eller som mellommåltid.
Bananlappene er aldeles nydelige, og jeg gomler alltid et par (eller 5) mens jeg lager dem!
Under kan du se oppskriften på Ekstra gode bananlapper, men lenger ned kan du også se hvordan du kan variere disse, og snike inn ulike typer grønnsaker.
Ingredienser:
- 2 modne bananer
- 2 egg
- 2 ss melk (kan sløyfes hvis du bruker stavmikser)
- 2 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
- Mos bananene med en gaffel.
- Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen. Hvis du vil, kan du kjøre dette sammen i en stavmikser eller blender, men jeg bruker kun gaffel og skje, fordi jeg synes det er enklere.
- Stek små pannekaker/lapper på middels varme i en stekepanne.
Lag ulike variasjoner av disse bananlappene, og snik inn grønnsaker!
Disse bananlappene lar seg kombinere med milde og søte grønnsaker. Jeg tyr gjerne til dette trikset når barna mine er syke og småspiste, eller hvis de i perioder ikke har lyst på grønnsaker i det hele tatt.
En annen god grunn til å lage bananlapper med grønnsaker, er hvis jeg har grønnsaker som begynner å bli for myke eller gamle. Da passer de mye bedre i noen deilige bananlapper, fremfor i matavfallet.
Variasjon 1: Bananlapper med gulrot
Følg oppskriften som beskrevet over, men gjør to endringer:
- Bytt ut 1 banan med 1 revet gulrot. Kok den revne gulroten til den blir myk.
- Dropp melken, siden kokt gulrot gir ekstra væske.
Variasjon 2: Bananlapper med avokado
Følg oppskriften som beskrevet over, men gjør én endring:
- Bytt ut 1 banan med 1 avokado. Mos avokadoen med gaffel.