Pasta med grønnsaker og parmesan
Pasta til middag? Lag denne enkle varianten, full av gode smaker fra grønnsaker og parmesan! Baser denne middagen på restlageret, og nyt en kjøttfri middag, som er rask og billig. Hvis du vil at måltidet skal mette mer, kan du servere brød og smør ved siden av.
Ingredienser:
- grov pasta tilsvarende 4 porsjoner
- olje til steking
- 0,5-1 fedd hvitløk (eller mer hvis du elsker hvitløk!)
- saften av 0,5 lime
- 4 dl grovhakket spinat
- 2 dl cherrytomater
- 3 ss revet parmesan
Variasjon: du kan bruke grønnkål i stedet for spinat, og du kan bruke de grønnsakene dere liker best, eller de du har tilgjengelig i kjøleskapet (f.eks. gulrot, paprika, sukkererter, mais, oliven, minimais, vårløk).
Slik gjør du:
- Kok grov pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet når den er ferdig, men ta vare på noe av pastavannet.
- Finhakk hvitløk, grovhakk spinat og skjær cherrytomatene i 4.
- Stek hvitløken i olje og limesaft, på middels varme, i et par minutter.
- Tilsett spinat og stek et par minutter til.
- Tilsett ferdig kokt pasta. Hvis blandingen er litt tørr, tilsetter du noe av pastavannet.
- Bland inn tomatene og revet parmesan. Spar litt av parmesanen, som du drysser over til slutt.
- Server!