My cart

Du har ingen produkter i handlekurven.

Frokost/lunsj/kvelds,  Oppskrifter,  Topp 10 populære oppskrifter

Grove scones med yoghurt

Grove scones med yoghurt er raske, sunne og veldig gode! De er laget på under 30 minutter, så du kan rekke å smelle dem sammen for en ekstra hyggelig kveldsmat eller frokost.

 

Grove scones med yoghurt
Så gode at det gjerne forsvinner et par før jeg rekker å dekke bordet!

 

Grove scones med yoghurt er en av de mest populære oppskriftene på Barnas Mat! Og det forstår jeg godt! De er saftige og gode, raske og enkle. Barna elsker de, og de voksne er også fornøyd.

Best av alt: Du tar utgangspunkt i en yoghurt som har gått ut på dato! Slik får du brukt yoghurten, fremfor å kaste den. Bruker du yoghurt med smak av frukt eller bær, gir smaken et hint av sødme i sconesene. Men smaken blir ikke dominerende eller malplassert – bare mild og god! Og ikke minst: barnevennlig.

Vinn, vinn og vinn!

 

Ingredienser:
  • 4 dl sammalt mel, f.eks. Fibra
  • 2 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 dl havregryn
  • 3 ss rosiner (kan sløyfes)
  • 3 dl yoghurt*
  • 2 dl melk

*Bruk yoghurt naturell eller annen yoghurt du har liggende, gjerne en som er utgått på dato og gjerne en som har smak. Velg en smak du synes kan passe i bakst. Jeg bruker gjerne yoghurt med smak av banan, vanilje, kokos, eple, pære, melon, etc.

 

grove scones med yoghurt
Grove scones med yoghurt – raske, enkle og SÅ GODE!

 

Slik gjør du:
  1. Bland det tørre sammen i en bakebolle. Tilsett deretter yoghurt og melk. Rør sammen til en jevn deig. Deigen skal være klissete, men fast.
  2. Bruk en skje eller sleiv og legg 12 deigklumper utover bakepapir-kledt stekeplate.
  3. Stek midt i ovnen, i 15-18 minutter på 225 graders varme.

 

 

Servering:

Disse scones er saftige og gode på smak, så du kan gjerne gjøre det enkelt med pålegget! Jeg setter gjerne frem oster, syltetøy, margarin, oppskåret grønnsaker, frukt og bær. Mer trenger man ikke!

Færre valg, gjør valget lettere, særlig for barn.

 

Oppbevaring:

Oppbevares i pose (eller plastfritt alternativ) på benken, eller fryses. De blir ikke like fort tørre som annen bakst, og tåler å ligge på benken et par dager. Sett dem et par minutter i ovnen før servering, hvis du vil piffe dem opp.

 

 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *