Uslåelig banankake (med sjokoladebiter)
Altså, dette er en banankake … som er SÅ god! Det er den kaken jeg lager mest av, både til hverdag og fest. At man har bananer som har ligget og blitt modne, er perfekt unnskyldning for å lage denne herligheten. Og hvis jeg ikke har tid til å lage banankake når jeg har modne bananer, fryser jeg bananene ned, og bruker dem til å lage kaken senere. Funker veldig bra det også!
Denne kaken kan lett lages med en sunn vri, og bildene her er fra en slik variant. Bla deg lenger ned, så skal jeg fortelle deg hvordan jeg gjør det!
Ingredienser:
- 1,5 dl sukker
- 1 egg
- 50 g matolje, f.eks. raps
- 0,5 dl melk
- 2 dl hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 100 g kokesjokolade, hakket i grove biter
- 2 modne bananer, grovmost med gaffel
Slik gjør du:
- Pisk sammen sukker og egg.
- Tilsett olje og melk. Bland sammen.
- Tilsett mel, natron og bakepulver. Bland sammen.
- Tilsett hakket sjokolade og most banan. Rør inn for hånd.
- Hell røren i en bakepapir-kledt brødform.
- Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 50-60 minutter. (Du kan bruke en liten kakeform og redusere steketiden til 30-40 minutter.)
Jeg lager alltid dobbel porsjon! Banankaken er god i flere dager i kjøleskapet, og den kan fryses også.
Vil du lage banankake med sunn vri?
Jeg lover deg: Den vil fortsatt være uslåelig!
Slik gjør du:
Følg oppskriften som beskrevet over, men gjør følgende endringer:
- Alternativ 1: Halver sukkermengden, erstatt alt mel med fullkornshvetemel (f.eks. Fibra) og legg til 0,5 dl melk.
- Alternativ 2: Som alternativ 1, men dropp sjokoladen også. Denne varianten passer fint som en sunnere hverdagsdessert, eller som en liten godbit i matpakken.